28. jul 2022.28. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Dame zablistale, voltižeri oduševili publiku

Bogat dvodnevni program tokom Šabačkih konjičkih svečanosti za posetioce svih uzrasta priredila je Turistička organizacija grada Šapca. Na ulazu ih je dočekao neizostavni deo brojnih manifestacija- Bazar starih i umetničkih zanata. U nedelju su im se za posebnim štandom pridružile i predstavnice ateljea šešira i fascinatora Pavo style, donevši duh Engleske na šabački Ladies’ Day. Martina Ladocki i Vanja Dončevski, koje se bave izradom šešira i fascinatora, obogatile su odevne kombinacije dama u tradiconalnom defileu i uspele da ispune očekivanja. Zahvaljujući njima, šabačke dame bile su sinonim za ekstravaganciju, odvažnost i posebnost. Titulu najšarmantnije ponela je Bojana Madžarević, druga je bila Maja Adamović, a treća Emilija Gavrilović. Najviše simpatija žirija kojim je predsedavao dr Vladimir Antonijević osvojila je dvogodišnja Milica Živković, dok je najstarija nagrađena dama bila Dragana Marković.

Publika je u pauzama između trka mogla da uživa u plesnom umeću „Šabačkih mažoretkinja“. Naš grad je jedan od retkih koji neguju ovu vrstu plesa, a od osnivanja, 2018. godine, Šapčanke su osvojile 10 zlatnih medalja na festivalima.

Foto: "Glas Podrinja"


Legenda šabačkog hipodroma Brana Ivanković izveo je svoje najbolje promotere- desetak mališana od četiri do devet godina koji su hrabro, neometeni vrućinom, demonstrirali znanje stečeno na časovima. Voltižeri su pobrali najjače aplauze i oduševljenje publike koja ih je bodrila i pozdravljala aplauzom svaki pokret. I na kraju, naravno, naklon okupljenima, u znak zahvalnosti na podršci.

-Dve godine se bavim jahanjem i drugi put sam sad nastupila na hipodromu. Volim konje i nije mi teško, uživam dok vežbam sa kobilom Alisom. Dolazim dva puta nedeljno na hipodrom- rekla nam je četvorogodišnja Mila Gvozdenović nakon samouverenog nastupa na kome, kaže, nije imala tremu.

Foto: "Glas Podrinja"


Podsećanje da se bliži Internacionalni teatarski festival „Intef“ bio je i nastup Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Mišara. Glumac i direktor tog teatra Filip Rajković govorio je odlomke iz monodrama „Luka Lazarević- voždov konjanik“ i „Jevremovo doba“, dok je u nedelju u okviru programa „Aleksandar ujedinitelj“ bio u ulozi kralja Aleksandra Karađorđevića.

Foto: "Glas Podrinja"


Zapažen nastup na šabačkom trkalištu imala je i karnevalska trupa „Svemirci“ iz Osnovne škole „Kralj Aleksandar Karađorđević“ u Mačvanskom Prnjavoru. Za izvođenje himne Republike Srbije pred početak „Šabačkog derbija“ i „Memorijala kralja Aleksandra“- glavnih trka dana, bila je zadužena Vladana Danojlić. Najmlađe je u nedelju u dečijoj zoni zabavljao i animator Nidža (Nikola Đukić).
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa