4. avgust 2022.4. avg 2022.
Dobročinstvo ne poznaje granice
Internacionalni dečji likovni konkurs

Dobročinstvo ne poznaje granice

Konkurs je realizovan kao jedna od aktivnosti u okviru Likovne kolonije Nakučani, a koordinatorka je bila Milica Ilić. Celokupan projekat je realizovan pod pokroviteljstvom grada Šapca. Saradnici na projektu su Crkvena opština Nakučani i Biblioteka šabačka
Prvi likovni interkontinentalni dečji onlajn konkurs na temu „Dobročinstvo“ okupio je decu iz 12 zemalja širom sveta. Da je dobročinstvo univerzalan motiv koji ne poznaje granice pokazao je i broj pristiglih radova za žiriranje. Od 120 odabrano je 72 koji su i tematski i likovno ostavili snažan utisak na stručni žiri u sastavu: profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Bojan Novaković, ma istoričarka umetnosti Jelena Pjevac Nenadović i bibliotekarka iz Biblioteke šabačke Aleksandra Erdevički Tomić.

Konkurs je realizovan kao jedna od aktivnosti u okviru Likovne kolonije Nakučani, a koordinatorka je bila Milica Ilić. Celokupan projekat je realizovan pod pokroviteljstvom grada Šapca. Saradnici na projektu su Crkvena opština Nakučani i Biblioteka šabačka.

-Cilj konkursa je bio da deca na kreativan način iskažu svoje viđenje dobrog i predstave dobra dela koja su učinila, videla. Njihovi radovi su prava mala umetnička dela i svako odiše posebnošću. Posebnost je što su se i deca iz Japana priključila, dala svoj doprinos, a na samom otvaranju izložbe u Biblioteci šabačkoj bila je devojčica iz Makedonije - istakla je Milica Ilić naglasivši da je ponosna na sve koji su učestvovali i prepoznali značaj teme, povezivanja naroda i kultura kroz dobročinstvo.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa