18. avgust 2022.18. avg 2022.
Starteri za prvu pobedu (foto: Z. D.)

Starteri za prvu pobedu (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Takmac iz vrha

Ostvarena prva pobeda. Sledi težak izazov protiv Inđije. Vojvođani slabo startovali i nalaze se pred imperativom. Prethodne sezone pobede domaćina u oba meča. Niz teških mečeva za Mačvu
Lomili su Šapčani goste iz Beograda čitavo prvo poluvreme i prvu polovinu drugog. Kada je Jevtić pogodio za vođstvo sve je bilo lakše, a gol Pejovića je potvrdio prva tri boda Mačve ove sezone. Radnički je uspeo da postigne gol u nadoknadi vremena što je samo ublažilo poraz. Prva pobeda je ostvarena, probijena je psihološka barijera i od sada počinje bitka u kojoj će Mačva pokazati da li pripada grupi kvalitetnijih ekipa, timova iz sredine tabele ili Šapčani imaju razloga za strah. Grafičar je bio ispit protiv kvalitetnog rivala iz vrha, a kao takav se može okarakterisati i meč koji sledi, a to je duel protiv Inđije u Inđiji.

Vojvođani u prva tri kola nisu pokazali da zavređuju vrh, međutim posle šoka od Vršca na domaćem terenu, odigrali su egal meč protiv jednog od glavnih favorita, milanovačkog Metalca i osvojili bod, iako su mogli i tri. Otputovali su u Mitrovicu kao favoriti na lokalni derbi, imali prednost, a onda sve učinjeno pokvarili u poslednjem minutu nadoknade. U zbiru imaju samo dva boda u tri kola i već sada su pred imperativom pobeda za opstanak u borbi za viši rang.

Mačva – Radnički (NB) 2:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: Saša Ranisavić (S. Mitrovica); pomoćnici: Novaković (Guča) i Šain (Vršac). Strelci: Jevtić u 64. i Pejović u 80. minutu za Mačvu; Stoisavljević u 90+2 minutu za Radnički (NB). Žuti kartoni: Popović, Vraštanović, Pejović (Mačva); Đokić, Stoisavljević, Rakić, Mijailović i Nedeljković (Radnički).
MAČVA: Samurović, Jevtić, Pešić, Ristivojević (Stevanović), Popović, Belić, Vraštanović (Savković), Adamović (Mićanović), Marjanović, Radunović, Mijailović (Pejović).
RADNIČKI (NB): Ristić, Nedeljković, Rakić (Simić), Trajković, N. Rakić (Ćurčić), Đorđević, Nuredini (Veličković), Branković (Mijailović), Đokić, Stoisavljević, Svetličić (Ristić).


Nuredini (Veličković), Branković (Mijailović), Đokić, Stoisavljević, Svetličić (Ristić).
Prethodne sezone bili su viđeni za ekspresni povratak u Super ligu, no u prolećnom delu, a posebno plej ofu usledio je veliki pad i tim sa prve pozicije skliznuo je na petu, te čak nije dobio priliku da se kroz baraž bori za Super ligu. Napustili su ih: Vukajlović, Ignjatović, Milosavljev, Jovanović i Kovačević od standardnih prvotimaca, a odlučili su da ih zamene iskusnim: Stojanovićem i Stanojevićem, odnosno Mijailovićem. Prethodne sezone su oba meča završena istim rezultatom, pobedama domaćina 2:1. Nadamo se da će sada biti prekinuta serija pobeda domaćih.

-Verujem da smo na dobrom putu, međutim moramo da se dokazujemo iz meča u meč. Sledi nam derbi i prilika da budemo najbolji kada je najpotrebnije. Putujemo u želji da se nadigravamo, kontrolišemo meč i da se vratimo sa bodom ili tri u Šabac – istakao je trener Ivan Kurtušić.

Uspeh na gostujućem terenu bi bio važniji od bodovnog benefita, značio bi na psihološkom planu i potvrdio bi da Mačva može biti u vrhu tabele ili bar blizu vrha. Posebno bi bod ili bodovi značili pred seriju teških mečeva protiv Metalca, potom Radničkog u Mitrovici i iznenađujuće dobrog Vršca.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa