8. septembar 2022.8. sep 2022.
Korak bliže zdravlju
MANIFESTACIJA „DAN PEŠAČENjA“ ODRŽAVA SE 10. SEPTEMBRA

Korak bliže zdravlju

Planinarsko-alpinistički klub “ČIVIJA” Šabac i Planinarski savez Srbije planiraju manifestaciju i kampanju “Dan pešačenja”, koji se održava 10. septembra pod sloganom “KORAK BLIŽE ZDRAVLjU”.
Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji.

“Akcija “Dan pešačenja“ održava se 10. septembra sa početkom u 10 časova. Okupljanje je ispred Letnjikovačke kapije u Letnjikovačkoj šumi. Akcija je namenjena građanima svih uzrasta i sastojaće se u pešačenju u dužini od oko 5 kilometara.” – kaže predsednik Planinarsko-alpinističkog kluba „Čivija“ Slobodan Stanković.

Prethodnih godina akcija je okupila preko 13.000 ljudi u 72 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

- Za decu mlađeg školskog uzrasta i decu sa smetnjama u razvoju će, nakon pešačenja, biti organizovano takmičenje u orjentiringu i igri preciznosti, navodi potpredsednik PAK „Čivija“ Živan Milošević.
I ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera a realizovaće se uz pridržavanje svih propisanih mera vezanih za suzbijanje pandemije. Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu.

- Ovo je prilika da se podsetima da je planina Cer proglašena za zaštićeno područje i da pozovemo građane da i tamo uživaju u predivnoj prirodi, ali i da ih zamolimo da uvek vode računa o zaštiti životne sredine i pomognu da naša plava lepotica bude pošteđena bačenog smeća i divljih deponija, poručuje dr Dejan Pavlović.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa