8. septembar 2022.8. sep 2022.
AK Sprint Badovinci (foto: D. R.)

AK Sprint Badovinci (foto: D. R.)

ATLETIKA: EKIPNO SENIORSKO PRVENSTVO

„Sprinteri“ osmi u Srbiji

Jedini predstavnik centralne Srbije. Do kraja u borbi za poziciju šest. Nekoliko ličnih rekorda. Dvostruka pobeda OAK Beograd. Trofeji i za Crvenu Zvezdu i Vojvodinu
Atletski klub „Sprint“ iz Badovinaca osvojio je osmo mesto na Ekipnom prvenstvu Srbije za seniore organozovanom u Sremskoj Mitrovici. Badovinčani su bili jedini predstavnik centralne Srbije na takmičenju, svi ostali klubovi su sa područja Beograda i AP Vojvodine.

Atletski savez je odredio da takmičenje bude jednodnevno napravivši izbor među disciplinama u kojima će biti takmičenje. Izabrane su trkačke discipline: 100, 400, 800 i 3.000 metara, 110 prepone, potom bacačke: kugla i koplje i tehničke: skok udalj, skok uvis, troskok, odnosno šatefete 4 puta 100 metara.

U ukupnom plasmanu Sprint je sa 5.856 poena osvojio poziciju osam, a samo 29 bodova je Badovinčane delilo od pozicije sedam koja je pripala Košutnjaku. Šesta pozicija je bila 615 bodova daleko, ona je pripala zrenjaninskom Proleteru. Očekivano su se izdvojili favoriti. Ovaj put je šampionsku titulu, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji odnela ekipa Omladinskog atletskog kluba Beograd (9.562), Crvena Zvezda (9.176) je druga, dok je treća novosadska Vojvodina (7.774). Oni su se značajno izdvojili. Mladost iz Zemuna na četvrtom mestu je jedina još imala više od 7.000 bodova.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa