15. septembar 2022.15. sep 2022.
Šabačka mladost u Slovačkoj (foto: KK Zorka fb)

Šabačka mladost u Slovačkoj (foto: KK Zorka fb)

KAJAK: OLIMPIJSKE NADE 2022

Dva A finala „zorkaša“

Pet predstavnika na vodi, jedan u stručnom štabu. Izborena dva A finala i jedno B finale. Izuzetna konkurencija. Istakli se Jana Gojković i Aleksandar Petkovski plasmanima u finale
Međunarodna kajakaška sezona je okončana na regati Olimpijskih nada, čiji je domaćin, ovog poznog leta bila Slovačka. Na takmičenju koje okuplja najbolje kajakaše sveta uzrasta od 15 do 17 godina, na nezvaničnom Svetskom prvenstvu, šabački kajak je reprezentovalo pet takmičara prijavljenih za ukupno 12 disciplina. U stručnom štabu Srbije bila je trener u Kajak klubu „Zorka“ Sara Jovanović.

Najznačajnije rezultate ostvarili su Aleksandar Petkovski u jednosedu na 200 metara. U najbržoj disciplini uspešno je prebrodio kvalifikacije i polufinale da bi u A finalu zauzeo deveto mesto. Uz njega nastup u A finalu imala je i Jana Gojković kao deo dvoseda na najkraćoj deonici od 200 metara. Zajedno sa Urtaji, kroz cilj je prošla osma u velikom finalu. Jana se može pohvaliti i B finalom uz četvorosedu na 500 metara. Devojke su osvojili treće mesto u toj trci, odnosno ukupno 12. u konačnom plasmanu.

Dame u finalu: Jana Gojković i Urtaji (foto: KK Zorka fb)


Uz pomenute Janu (veslala i u dvosedu na 200 metara) i Aleksandra (nastupao i u jednosedima na 500 i 1.000 metara), Šabac su predstavljali u kajaku Katarina Kecman u jednosedu i dvosedu na 200 metara, odnosno Stevan Radosavljević u četvercima na 200 i 500 metara. „Zorka“ je imala i člana među kanuistima. Luka Trnavčević se borio u jednoklecima na 200, 500 i 1.000 metara.

Naredni vikend je i poslednji na klupskom nivou za ovu godinu. Sve kajakaše očekuje ekipno Prvenstvo Srbije i borba za odbranu titule sveukupnog šampiona države.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa