27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ŠABAC DOMAĆIN KOMANDNO SIMULACIONE VEŽBE MUP-A

Spremni za eventualne vanredne situacije

Šabac je od ponedeljka do srede bio domaćin vežbe koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, u saradnji sa OEBS-om. Gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije imali su obuku, a pored lokalnih štabova učestvovao je i Okružni štab za vanredne situacije.

-Razgovarali smo o tome kada dolazi do vanrednih situacija koji su zadaci lokalnih štabova, koje su zakonske obaveze za njihovo delovanje, da bismo što adekvatnije, brže i racionalnije reagovali na svaku eventualnu vanrednu sitacuiju. Verujem da je vežba korisna za sve koji u njoj učestvuju. Jednom nas je iznenadila vanredna situacija i radimo sve da preveniramo to i da potpuno spremno dočekamo sve što može da se desi u budućnosti.

Pričali smo i o organizacijama od posebnog značaja, kako reaguju vatrogasno - spasilačke jedinice, dobrovoljna vatrogasna društva. Svi koji imaju svoju ulogu u vanrednim situacijama su pozvani. Radimo prikaz i analizu svega što je potrebno uradili. Nadam se da su iskustva i drugih lokalnih samouprava pozitivni, rekao je gradonačelnik Šapa Aleksandar Pajić.

Komandno - simulaciona vežba nosi naziv “Šabac 2022” i uključene su sve lokalne samouprave Mačvanskog upravnog okruga i Okružni štab za vanredne situacije.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa