27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

OBELEŽEN DAN OŠ “MIĆA STANOJLOVIĆ”

Proslava u rekonstruisanoj školi

Ove godine je OŠ “Mića Stanojlović” iz Koceljeve svoj dan, 12.oktobar proslavila u izdvojenom odeljenju u Kamenici. Tom prilikom su svečano otvorena potpuno rekonstruisana tri školska objekta i novoizgrađena fiskulturna sala.

–Sa ponosom smo dočekali goste i pokazali im sjajne uslove u kojima izvodimo nastavu. Zadovoljstvo je bilo ugostiti predstavnike ustanova sa kojima imamo odličnu saradnju, predstavnike medija, naše drage penzionere, kolege iz Muzičke škole i sve ostale drage goste. Ovo je bila još jedna prilika da izrazimo veliku zahvalnost Opštini Koceljeva bez koje ne bismo imali ovakve uslove za rad- poručila je direktorka koceljevačke osnovne škole Sonja Popović.

Đacima i zaposlenima Dan škole čestitao je predsednik opštine Dušan Ilinčić koji je istakao da škola u Kamenici, nakon rekonstrukcije škole i izgradnje sportske sale, odgovara najvišim standardima održavanja nastave i drugih aktivnosti i svega onoga što je do pre nekoliko godina bilo nezamislimo u ovom mestu.

Foto: Privatna arhiva


-Dobili smo jedan moderan prostor. Objekat u kojem se nalazimo je urađen u celokupnom iznosu od sredstava Republike Srbije, preko Kancelarije za javna ulaganja smo dobili celokupnu rekonstrukciju, adaptaciju i proširenje postojeće škole i drugih objekata koji se nalaze u okviru školskog dvorišta.

Do nedavno smo ovde imali jedan stari, dotrajao objekat i uspeli smo da zahvaljujući dobroj komunikaciji narodnog poslanika sa Vladom Republike Srbije dobijemo sredstva i iskoristimo ih u punom obimu. Sredstva uložena u realizaciju ovog projekta, koja je trajala oko dve godine, su prevelika za lokalni budžet i iznose oko 150 miliona dinara- istakao je Ilinčić i podsetio da je škola u Kamenici samo jedna u nizu rekonstruisanih na području opštine Koceljeva.

Školu u Kamenici svojevremeno je pohađao i narodni poslanik Veroljub Matić koji nije krio zadovoljstvo zbog svega onoga što je realizovano, ocenjujući da je rekonstrukcija objekata kao i izgradnja sportske sale urađena vrhunski.

–U prilici sam da vidim kako to izgleda u drugim mestima, sličnim, većim, manjim i mogu reći da je ovo jedan najviši nivo, bez obzira na veličinu škole i da li je ona gradska ili seoska. Lično sam prezadovoljan. Malo i emotivan pošto sam išao u ovu školu koja je i tada bila stara. Sada je po godinama stara ali je po izgledu mlada. Država je to omogućila svojim sredstvima- rekao je Matić.
V.B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa