27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE VLADIMIRCI NA VEŽBI „ŠABAC 2022“

Vladimirčani odlično ocenjeni

Štab za vanredne situacije opštine Vladimirci učestvovao je na komandno simulacionoj vežbi “Šabac 2022”, koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, od ponedeljka do petka u Šapcu. Na vežbi su odlično ocenjeni, a načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vladimirci Vladan Milošević izuzetno je zadovoljan organizacijom vežbe.

-Vežba je odlično organizovana. Naš Štab se pokazao kao izuzetno dobar i dobili smo ocenu više nego odličnu. Vežba je bila izuzetno korisna, pogotovu za mlađe pripadnike, koji nisu imali priliku da učestvuju u vanrednim situacijama. Naročito je bila značajna zbog boljeg upoznavanja sa pratećom dokumentacijom koja mora da prati svaku odluku, dogovor i angažovanje. Imali smo velike probleme 2014. godine i sada bismo u sličnim situacijama mnogo bolje i brže reagovali. Ovakve vežbe su značajne i zbog upoznavanja ljudi kako bi kasnije lakše sarađivali. Mladima mnogo znači i razmena iskustava sa kolegama, naveo je Vladan Milošević.

Na vežbi je učestvovalo osam pripadnika Štaba za vanredne situacije iz Vladimiraca i svi su se dobro pokazali.

Vladimirci su nedavno dobili i jedinicu civilne zaštite koja broji oko 40 članova i koja je imala prvu prozivku i utorak.

Na vežbi su učestvovali svi lokalni štabovi i Okružni štab za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa