3. novembar 2022.3. nov 2022.
A. Popović u duelu protiv Vršca, Foto: "Glas Podrinja"

A. Popović u duelu protiv Vršca, Foto: "Glas Podrinja"

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Sloboda mora pasti

Pobeda neophodna za povratak u sredinu tabele i mir. Dva očekivana poraza, ali problem raniji kiksevi. Sloboda prosečan rival, ume da iznenadi, ali i razočara. Bivši igrač Mačve najveća opasnost
Posle pobede nad Trajalom izgledalo je da Mačva kreće uspon, međutim previše je optimizma bilo pred dva teška meča. Porazi u Pančevu i Beogradu, od ekipa iz vrha tabele, sa visokim ambicijama ne mogu biti za sebe problem, ali nula iz tih utakmica je istakla realne kikseve koje je ekipa imala do sada i tek 12. pozicija na tabeli je cena toga.

Hteli, ne hteli, igrači moraju iza sebe ostaviti i Železničar i Grafičar i okrenuti se jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone, možda i najbitnijoj pred veliku pauzu. U Šabac dolazi Sloboda iz Užica. Stari rival, međutim zajednička istorija dva kluba nije to što čini ovaj meč važnim, već imperativ pobede. Ukoliko ista izostane, Šapčani bi mogli jednu, dve ili čak tri pozicije niže na tabeli, pravo u grupu ugroženih. Sloboda je važna, jer je reč o solidnom, ali ipak prosečnom timu koji jednostavno mora da se pobedi na domaćem terenu ukoliko razmišljate o plej ofu.

Imperativ pobede za Mačvu, Foto: "Glas Podrinja"


Istina je da Užičani sedam kola nisu poraženi, ali su uglavnom remizirali uz poneki bljesak. Đorđa Šušnjara je malo ko upamtio kao igrača Mačve, nije privukao pažnju na bilo koji način, a danas u Slobodi je vodeći strelac, drugi na ligaškoj listi i najveća opasnost. Gajić i tri Glišovića su zaštitini znak ekipe. Defanziva je svakako jača strana užičkih crveno-crnih. Mačva u slučaju pobede prilazi na bod rivalu koji je trenutno u plej of zoni, ali i vraća dug za katastrofu u Užicu letos kada je bilo 3:0.

Grafičar – Mačva 2:1 (1:0)
Pomoćni teren „Rajko Mitić“. Gledalaca: 150. Gl. sudija: David Matić (NS); pomoćnici: Lovren i Rađen (oba Novi Sad). Strelci: MekKenzi u 24. i Bubanj u 49. za Grafičar; Radunović u 65. za Mačvu. Žuti kartoni: Đurić (Grafičar); Belić i Bašić (Mačva).
GRAFIČAR: Manojlović, Knežević, Bubanj (Nikolašević), Vasiljević, Mituljikić (Bajić), Đurić, Lazić, Fallou, Radojević (Ibanez), Endrju (Ćurić), Kaluđerović (Jovanović).
MAČVA: Samurović, Marković (Branković), Bašić (Nešković), Jevtić, Popović, Belić (Savković), Adamović, Mićanović (Kapetanović), Marjanović (Stevanović), Pejović, Radunović.



Do duge pauze Mačvi je ostalo još gostovanje na Novom Beogradu i derbi protiv Inđije u Šapcu. Razlika u bodovima je takva da se može vinuti ka plej of zoni u slučaju velike serije, ali i vezati za začelje ukoliko ne bude na nivou.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa