17. novembar 2022.17. nov 2022.
Šapčani u Trstu (foto: Ž. M.)

Šapčani u Trstu (foto: Ž. M.)

BASKIN: USPEŠNO GOSTOVANjE U ITALIJI

Pobeda kao zamajac

Šabački igrači baskina, jedinstvenog inkluzivnog sporta, gostovali su u Italiji, Trstu, gde su bili u prilici da gledaju završnicu Prvenstva Italije. Osim što su posmatrali igru u njenoj kolevci, dobili su priliku i da se oprobaju na parketu.

Šapčani su u okviru revijalnog dela programa odigrali svoju prvu međunarodnu utakmicu od 2019. godine kada su organizovani prvi treninzi ovog sporta u Šapcu. Protivnik im je bila miks ekipa četiri Baskin tima iz Italije. U uzbudljivoj utakmici koja je odigrana u subotu 12. novembra, Šapčani su izvojevali pobedu rezultatom 53:45.

Foto: Ž. M.


Šabačku ekipu činilo je 16 igrača: Dušan Pavlović, Miroslav Popović, Uroš Popović, Andrijana Popović, Mišel Petrović, Ana Talić, Stefan Petrović, Uroš Talić, Nenad Divljaković, Anica Vesić, Marin Mrkogaća, Aleksandar Stanković, Mirjana Karetić, Živan Ristanović, Miroslav Radovanović i Miroljub Nikolić. Trener ekipe bio je Živan Milošević.

-Posebna zahvalnost ide mladim šabačkim košarkašima Dušanu Pavloviću i Urošu Popoviću koji nesebično pomažu i pokazuju empatiju prema učešću osoba sa invaliditetom, kao i roditeljima igrača koji su dali nemerljiv doprinos realizaciji ovog uspeha - istakao je Živan Milošević, trener baskin ekipe iz Šapca.

Gostovanje u Italiji organizovao je Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Šapca, uz podršku Gradske uprave.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa