17. novembar 2022.17. nov 2022.
Na vrhu elite: FK Sanrajs 2010. godište

Na vrhu elite: FK Sanrajs 2010. godište

FUDBAL: SANRAJS (GENRACIJA 2010)

Šabačka jesen elitne lige

Sanrajs jesenji prvak elit grupe. Novi uspeh posle Istanbula. Cilj osvajanje prvog mesta i na kraju proleća. Najbolje ekipe u Srbiji. Opravdali poziv da igraju pomentu grupu
Generacija fudbalera rođena 2010. godine, koja nosi dres šabačkog Sanrajsa osvojila je jesenju titulu elit grupe Fer plej lige. Prošlogodišnji šampioni Fer plej lige dobili su ovog leta poziv osnivača tzv. elitne grupe klubova za kategoriju petlića i rezultatima opravdali poziv da budu deo najkvalitetnije lige. Proteklog vikenda je završena polusezona. U poslednja dva kola Sanrajs je nadigrao Crvenu Zvezdu i igrao nerešeno protiv Partizana i lider je na tabeli sa dva boda više od crno-belih pred start proleća.

Fer plej liga
Fer plej liga je najmasovnije takmičenje za takmičarsku kategoriju petlića u Srbiji. Na razlčitim teritorijalnim nivoima nastupa više od 250 ekipa, a od ove godine je osnoana elitna grupa. Selekcije petlića, uz fer plej ligu nastupaju i u ligama za svoj uzrast u okviru opštinskih fudbalskih saveza.


-Velika je čast što smo pozvani da nastupimo, to je dokaz da je prepoznat kvalitet generacije. Istovremeno je to bio i veliki teret odgovornosti na nama da pokažemo koliko možemo. Više sam nego zadovoljanm jer smo i u ovakvoj konkurenciji najbolji – ističe trener Marko Savić.

U devet odigranih kola šabački klub je ostvario osam pobeda i jedan remi, a pricip takmičenja je klasični ligaški, ali se svi mečevi igraju u Beogradu, odakle je i velika većina učesnika.



-Želeli smo mesto pri vrhu pre početka, sada ambicije rastu i cilj je da pokušamo da sačuvamo vrh tabele i na proleće. Jasno je koliko će biti teško, sve utakmice igramo u Beogradu, kao i tokom jeseni, ali ovi momci vole da osvajaju pehare, a ja verujem u njih – dodaje Savić.

Nedavno je generacija 2010 narandžasto-crnih osvojila i međunarodni turnir u Istanbulu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa