17. novembar 2022.17. nov 2022.
Borba za mirnu pauzu Mačve

Borba za mirnu pauzu Mačve

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Prilika za mirniju zimu

Bodovi iz Beograda, prva „trica“ sa gostovanja pomerila je mačvu na tabeli i malo odgnala strah po pitanju opstanka, međutim još je mnogo kola do kraja sezone, a Prva liga u ovom šampionatu je čudno izjendačena, te pred meč protiv Inđije u petak Šapčani mogu pobedom da se približe plej of zoni, možda i baražu, porazom da se vrate blizu začelja, a remijem da zavise od drugih. Uspeh je put do mirne zime.

Radnički (NB) – Mačva 0:2 (0:0)
Beograd. Gledalaca: 200. Gl. sudija: Predrag Simić (Užice); pomoćnici: Jovanović (Ub) i Tubić (Kragujevac). Strelci: Radunović u 66. i Smiljanić (ag) u 69. minutu za Mačvu. Žuti katoni: Kojić, Smiljanić, Brežančić (Radnički); Pejović, Jevtić (Mačva).
RADNIČKI (NB): Lazarević (G), Stanković, Veličković (Ristić), Obradović (Smiljanić), Košanin (Simić), Nuredini (Đorđević), Branković (Stoisavljević), Đokić, Brežančić, Kojić, Melentijević.
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Belić, Vraštanović, Adamović, Pejović, Radunović (Savković), Marjanović (Bašić).


Inđija je bila jedan od favorita pred start sezone. Trenutno jeste pri vrhu, ali daleko od toga da pleni dominacijom. Izuzetno je težak gost, jedina je u ligi bez poraza na gostovanju, dok su na domaćem terenu pokazali koliko mogu biti nesigurni. Apsolutni oslonac ekipe i prvo ime je i ubedljivo najbolji strelac Prve lige Slaviša Stojanović, letošnje pojačanje iz Rada. Postigao je deset od ukupno 24 gola trećeg najefikasnijeg tima Lige. Oni su četvrti pre svega zahvaljujući velikom broju remija, no kada se pogleda učinak, jedino je Železničar od ekipa iz gornjeg dela savladan, dok su poraženi od prosečnog Vršca, Novog Sada i Radničkog.

U Šapcu će zeleno-beli biti bez Andrije Mijailovića. Prethodne godine su u doigravanje ušli sa prvog mesta, ali nisu uspeli da budu ni među četiri sedam kola kasnije. Mačva ih je rane jeseni 2021. pobedila u Pocerskoj 2:1. Ekipa Ivana Kurtušića motiv ima i u porazu 3:0 na startu sezone.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa