1. decembar 2022.1. dec 2022.
DOM ZDRAVLjA VLADIMIRCI

Četiri vakcine na raspolaganju

Dom zdravlja Vladimirci brine o zdravlju građana opštine a u želji da to uradi što kvalitetnije nudi pravu paletu vakcina a zarad sprečavanja oboljenja ili pak da ne bude težih slučajeva. Direktor, dr Branko Isailović upućuje na vakcine kao prevenciju da se oboljenja ili spreče ili učine blažim:

„ U prvi plan bih stavio vakcinu GARDASIL za devojčice uzrasta od 9 do 18 godina a protiv HPV-a kako bi se sprečilo oboljenje od raka materice a pre prvih odnosa. Ujedno činimo sve da edukujemo ovaj uzrast pa i ovim putem pošto vakcina smanjuje eventualno oboljenje za čak 90%. Sledeća je vakcina PNEUMO VAKS 23 koja sprečava bakterijsku upalu pluća, narodski za života. Tu je i vakcina za sezonski grip i bivalenta vakcina za KOVID 19 uz napomenu da se obe mogu dobiti istog dana jedna u jedno a druga u drugo rame, kako bi se pre svega najstariji zaštitili od težih posledica, reči su doktora Isailovića upućene žiteljima Opštine Vladimirci.

A sudeći po onoj narodnoj, bolje sprečiti nego lečiti ne sumnjamo da će naići na odziv svih kojima je bilo koja od ovih vakcina potrebna.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa