16. mart 2023.16. mar 2023.
Pobeda za siguran plej of: MP Eliksir

Pobeda za siguran plej of: MP Eliksir

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Pobeda za siguran plej of

Trijufm u derbiju garantuje plej of. Borba i za rapsored glavnih pozcija na tabeli. Zvezda počela ambiciozno, ali su finansije napravile problem. Sinoć u Beogradu Metaloplastika Eliskir protiv Obilića
Sinoć je Metaloplastika Eliksir gostovala Obiliću u Beogradu. Solidni Beograđani, rasterećeni briga imali su preduslove da pruže dobar meč, međutim u odnosu kvaliteta, svakako je šabački tim u prednosti i sve osim pobede „plastičara“ bilo bi iznenađenje. Ukoliko su osvojena dva boda, Šapčani su još jedna korak bliži plej ofu, dok sa dva boda u subotu i definitivno obezbebeđuju mesto u doigravanju za titulu.

U subotu, od 18:30 u hali „Zorka“ Metaloplastika u večitom derbiju rukometnom dočekuje Crvenu Zvezdu. Beograđani su ušli vrlo ambiciozno u sezonu, međutim finansijske poteškoće su bile jače i nekoliko igača je napustilo tim. U poslednja tri meča su dva puta poraženi, dok je u sredu njihov rival bio zahuhtali Partizan i realno je da su se crbo-beli radovali, no to je pretpostavka u trenutku nastanka teksta. Još imaju dobar tim, tu su: Nenadić, Horvat, Kolundžić, Gemaljević na golu i uprkos problemima, mogu i rivalu da naprave poteškoće.

Mlađe kategorije
M12: Kikinda – Metaloplastika 7:18,
Potisje – M’plastika 10:14;
M14: M’plastika – Spartak 30:15, M’plastika – Mladost 23:10,
M16: Crvenka – M’plastika 10:29, PIK – M’plastika 18:22.


Metaloplastika Eliskir jeste u prednosti i blagi je favorit. Tradicija prethodnih sezona takođe je na njenoj strani. Od nedavno u sastavu ima i Kankaraša koji je došao upravo iz Zvezde, međutim ne sme igrati ispod maksimuma, posebno što plej of nije kraj ambicija, već i borba za što bolje pozicije u ligi gde je jedan veliki favorit.

-Vojvodina je veliki favorit. Njihov budžet je veliki, imaju mogućnost da angažuju najbolje igrače, da pruže uslove kakve drugi ne mogu i neosporno su prvi favoriti. Mislim da je klupski rukomet u Srbiji napravio korake napred, liga je bolja nego prethodnih sezona i mi nastavljamo borbu. U svaku utakmicu ulazimo kao da je ključna u borb za što bolju poziciju – ističe trener Vladan Matić.

Nakon Zvezde slede još tri teška duela. Prvo gostovanje u Pančevu, potom dolazi Dubočica pre puta u Kragujevac.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa