16. mart 2023.16. mar 2023.
Uskoro nastavak sezone: Šulc i Barać

Uskoro nastavak sezone: Šulc i Barać

VATERPOLO: VK ŠABAC

Sparing pred nastavak

Sintez Kazanj i Primorac prolćeni sparing rivali tokom pauze. Priprema finiša sezone. Protiv Partizana nema ni favorita, ni autsajdera
Šabački vaterpolisti u aprilu nastavljaju Super ligu i praktično počinju završni deo sezone, istovremeno i odlučujući. Očekuju ih dve runde, a potom i četvrtfinale plej ofa. Bez obzira da li se plasiraju u polufinale ili ne, kraj sezone će biti nakon duela za plasman. Tokom marta je pojačan intenzitet treninga, a forma je poboljšavana kroz sparing duele sa internacionalnim rivalima.

Toholj u reprezentaciji
VK Šabac je u reprezentaciji Srbije predstavljao Nebojša Toholj, centar ovdašnjeg kluba, koji je nastupao u Podgorici na kvalifikacionom turniru za plasman na finale Svetske lige. Srbija je ostvarila tri pobede uz dva poraza i na kraju zauzela drugo mesto. Toholj je postigao jedan gol.


-Nedavno nam je u gostima bio Sintez Kazanj, najbolja ruska ekipa, a krajem marta putujemo u Kotor gde ćemo sparingovati protiv Primorca. Pauza nije uobičajena u ovom periodu, ali to je odredio raspored reprezentacije i mi na sve gledamo kao pripremu finiša sezone – ističe trener Nemanja Ličanin.
Gotovo izvesno će u četvrtfinalu plej ofa rival biti Partizan, što će biti četvrti i peti meč ove sezone protiv Beograđana.

-U tri dosadašnja imamo po jednu pobedu i remi. Nema nepoznanica i cilj oba tima je polufinale, te je jedino očekivana neizvesnost. Poslednji meč je bio najbolji za nas. Očekuju nas dva neizvesna meča, detalji će odlučivati i oba tima žele u polufinale. Važno je da mi odigramo na nivou svojih mogućnosti – dodaje Ličanin.



Poslednja dva kola će dati odgovor koji od timova će biti četvrti, a ko peti. Bolje plasirani klub će biti gost u prvom i domaćin u drugom meču. Partizan gostuje Novom Beogradu i Valisu, Šabac igra u Valjevu i dočekuje Radnički. Partizan ima tri boda više, ali Šabac bolji međusobni odnos.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa