27. april 2023.27. apr 2023.
N. Marković, kapiten VK Šabac

N. Marković, kapiten VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Žal na kraju sezone

Sve osim konačnog plasmana bolje u odnosu na prethodnu sezonu. Propušteno nekoliko prilika da se dvomeč reši u korist Šapca. Na kraju i sreća na strani Partizana. Pozicija pet garantuje Evro kup
Kada oba tima zasluže prolaz dalje, sreća igra ključnu ulogu, a ona je prethodne srede bila naklonjena Partizanu. Šabac je dozvolio pad u finišu prvog meča, osetan minus, uspeo je da se vrati, ima polufinale u svojim rukama, ali ponovo je finiš pripao rivalu. Penal lutrija je uvek nepredvidiva. Bilo kako bilo, Šabac sezonu završava na petom mestu.

O. Stojanović, prvi strelac u plej ofu


Prethodnu sezonu je Šabac završio na trećem mestu, sada je peti, što je pad, no kada se saberu pojedinačno rezultati, ova sezona je bila upečatljivija. Partizan je dva puta pobeđen, prekinut je niz od šest mečeva bez pobede protiv Radničkog, učesnika Lige šampiona, u plej of grupi, gde je prethodne sezone šabački klub slavio jednom, sada su ostvarene tri pobede u pet mečeva. Ovaj deo je završio na četvrtom, a prethodne sezone na petom mestu. Zbirno je u Super ligi Šabac ostvario devet pobeda u 16 mečeva, jednu više u odnosu na prethodnu sezonu u 18 utakmica i po svim parametrima, numeričkim, superligaška sezona bila je uspešnija, ali konačan plasman nije. Kada se doda tome svakako bolja igra u Regionalnoj ligi i nezaboravno evropsko putešestvije, ostaje mnogo determinanti za pozitivnu ocenu sezone i gorak ukus slabijeg plasmana na kraju.

Šabac – Partizan 17:15 (3:2, 5:2, 4:4, 2:3 - 3:4)
Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Putniković i Virijević. Isključenja: Šabac 11, Partizan 18. Peterci: Šabac 2 (1), Partizan 2 (1).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović, Kopcev, Krug 1, Barać, Stanić 1, Tubić, Šulc 3, Stojanović 6, Korać 1, Gavrilović, Toholj 1.
PARTIZAN; Kostrov, Jakšić, Miloš 3, Mušikić, Gak, Gladović 2, Trtović 1, Jauković 1, Božović, Smiljević 2, Giga 2, Paparić, Milošević, Bodiroga.


Pozicija pet je dovoljna za plasman u Evro kup, drugo u hijerarhiji LEN po kvalitetu, iza Lige šampiona, ispred Kupa izazivača, takmičenje gde je Šabac ove sezone igrao u četvrtfinalu što je najveći uspeh šabačkog sporta na evro sceni od 2014. godine.

N. Toholj


Proleter je u baražu izborio opstanak, te će jedina izmena u sastavu Super lige naredne sezone biti Taš umesto Naisa.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa