27. april 2023.27. apr 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Predstavnici grada pobratima Argostolija posetili Šabac

Bratske i prijateljske veze spajaju dva grada

Gosti su tokom boravka u gradu na Savi obišli i ustanove kulture i razgovarali sa predstavnicima grada o jačanju i unapređenju višedecenijskog prijateljstva zasnovanog na viševekovnom dva naroda, srpskog i grčkog
Rukovodstvo Grada Šapca, povodom 22. aprila, Dana grada, ugostilo je predstavnike Argostolija, grada pobratima.

Delegaciju koja je boravila u Šapcu činili su zamenik gradonačelnika grada Argostolija Spiridon Samuris, počasni konzul Republike Srbije u Grčkoj Viktor Ruhotas, zamenik perfekta zadužen za Kefaloniju i Itaku Stavros Travlos, predsednik hoteljera Kefalonije i Itake i član Upravnog odbora komore hoteljera Gerasimos Timoteatos, predstavnik oblasti turizma, Dionisios Papadatos i finansijski direktorka Narodne galerije u Atini koja piše doktorat o srpskim-kefalonskim odnosima Katerina Arvanitaki.

Foto: "Glas Podrinja"


-Želimo da predstavnicima našeg bratskog grada pokažemo sve lepote i znamenitosti Šapca, posebno jer su nam u posetu došli na Dan grada. Ovim susretima nastavljamo da negujemo prijateljske i bratske odnose sa drugim gradovima. Kontinuirano unapređujemo saradnju na različitim poljima, kao što su kultura, sport, umetnost, ali i privreda, težimo da razvijemo naše odnose u još boljem smeru - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da ulica u Argostoliju nosi naziv Šabačka i da našem gradu postoji Ulica grada Argostolija.

Gosti su tokom boravka u gradu na Savi obišli i ustanove kulture i razgovarali sa predstavnicima grada o jačanju i unapređenju višedecenijskog prijateljstva zasnovanog na viševekovnom dva naroda, srpskog i grčkog.

-Svim građanima Šapca čestitamo Dan Grada. Odmah po dolasku smo osetili duh prijateljstva i gostoprimstvo Šapčana, kao i njihov šarm. Naše prijateljstvo traje godina i trudimo se da ono bude još snažnije - istakao je počasni konzul Republike Srbije u Grčkoj Viktor Ruhotas.
Povelja o bratimljenju gradova Argostoli i Šabac potpisana je januara 1995. godine. Od tada dva grada održavaju žive veze, svake godine razmenjujući iskustva u različitim sferama.

-Grčku i Srbiju, dva naroda vežu jake prijateljske veze kroz istoriju. Naša želja je da unapredimo saradnju, da je proširimo na sve sfere društva- smatra zamenik perfekta zadužen za Kefaloniju i Itaku Stavros Travlos.

Zamenik gradonačelnika Argostolija istakao je podršku bratskom gradu kroz zajedničke aktivnosti u realizaciji projekta.

-Zahvaljujem se na gostoprimstvu. Prvi put sam u Šapcu i drago mi je što vidim lep, uređen evropski grad. Spreman sam da budem podrška i pomoć kada su u pitanju evropski projekti, kako bi smo unapredili Šabac i ojačali naše istorijsko prijateljstvo - naglasio je zamenik gradonačelnika Argostolija Spiridon Samuris.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa