27. april 2023.27. apr 2023.
Šut A. Vasić, najboljeg strelca ekipe

Šut A. Vasić, najboljeg strelca ekipe

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Rezultat iznad prognoza

Peto mesto sasvim zadovoljavajući plasman. Priliku dobile nove mlade rukometašice. Poptuni oslonac na klupsku školu. Manje ekipa naredne sezone
San nije ostvaren, Medicinar neće igrati u plej ofu, ostao je „kratak“ za dva boda, međutim niko nije ni slutio u pozno leto 2022. godine da će uopšte tako dugo taj san i živeti. Potpuno oslonjen na sopstvenu školu i pojačanja u skladu sa mogućnostima, šabački klub je u sezonu ušao sa željom da izbori opstanak. Verovatno da niko ne bi imao ništa protiv da plavo-bele budu odmah iznad zone ispadanja krajem aprila, a na kraju još mogu žaliti što nisu učinili nešto što je delovalo nemoguće, a to je plej of.

Kadetkinje na državnom
Selekcija Medicinara do 14 godina potvrdila je u poslednjem kolu treće mesto u Super ligi RSCS i tako osigurala plasman na završnicu Prvenstva Srbije za ovaj uzrast koje će biti priređeno tokom leta. Nastupa ukupno 12 ekipa.

Železničar (I) – Medicinar 29:24 (16:12)
Inđija. Gledalaca: 300. Sudije: Dauti i Minić (oba Beograd). Sedmerci: Železničar 5(5); Medicinar 5(5). Isključnjea: Železničar 12; Medicinar 6 minuta.
ŽELEZNIČAR (I): Žak, Čavrić 2, Medić, Tabak 9 (3), Avramović 2, Todorović 1 (1), Lovrić 4 (1), Kovačić 2, Otašević, Žakula, Simić 2, Činku, Jovanović 5, Jovanić 2, Vasiljković (20 odbrana), Tešić.
MEDICINAR: Jarić, H. Petrić 3, Kojić, Radović 3(3), A. Vasić 4(1), Lacković 3, T. Vasić, Cvejić (7 odbrana), Blagojević 5, E. Petrić 2, Cvetinović 1, Stević, Dragosavljević, Mandić 2, Rakić 1, Jakovljević.


Čitavu sezonu Medicinar je bio pri vrhu, četvrtinu sezone je proveo među četiri najbolja tima, odigrao neke mečeve za pamćenje, ostvario neočekivane pobede, pravio preokrete i svakako da će sezona biti ocenjena kao uspešna. Posebno kada se uzme u obzir da problemi sa povredama nisu našuštale Šapčanke i da doslovno trener Tešić nijednom nije imao kompletan sastav na raspolaganju. Bio je jak takmac i šampionu, meč je bio otvoren u Inđiji do poslednjih pet minuta kada je domaćin napravio seriju za ključno vođstvo, a možda bi ishod bio potpuno drugačiji da nije imala svoj dan golman Železničara Vasiljković sa čak 20 odbrana.

Zajedničkim snagama do uspeha


O sezoni Medicinara više ćemo pisati u narednim brojevima. Ono što je poznato, to je da će i desetu uzastopnu sezonu od povratka šabački tim igrati u najvišem rangu. Od sledeće godine on je smanjen na deset ekipa. U njemu neće biti eliminisanih: Bora, Kikinde, Pančeva i Vrbasa koji je odustao pre starta. Umesto njih stižu poznata imena, kruševački Napredak, posle više od jedne decenije i Crvena Zvezda koja se vraća ekspresno u elitu.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa