27. april 2023.27. apr 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Dodeljene Aprilske nagrade

Svečanom akademijom obeležen Dan grada Šapca

Predsednica Vlade Ana Brnabić je prisustvovala ceremoniji na kojoj joj je dodeljena Aprilska nagrada u kategoriji ukupan razvoj i promocija grada Šapca. Nagrade su pripale i direktoru Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, specijalisti dečije hirurgije, prof. dr Radoju Simiću i vlasniku „DPS klas-a“ Draganu Popoviću
Svečanom akademijom u amfiteatru Akademije strukovnih studija u ponedeljak je obeležen Dan grada Šapca. Predsednica Vlade Ana Brnabić je prisustvovala ceremoniji na kojoj joj je dodeljena Aprilska nagrada u kategoriji ukupan razvoj i promocija grada Šapca. Kako je istaknuto u obrazloženju, „Vlada Srbije pruža bezrezervnu podršku realizaciji brojnih projekata od izuzetnog značaja za razvoj grada i bolji život Šapčana“.

Premijerki povelja i ključevi grada
Kako je naglasio gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, „veliko je zadovoljstvo kada na tako važan dan imate čime da se pohvalite“.

-Ovo je grad duge i velike, časne tradicije, ali ovo je, siguran sam, i to zavisi od svih nas, i grad budućnosti. Za nešto više od dve godine vlasti budžet grada je veći za 50 posto. Država je uložila mnogo u Grad Šabac prateći viziju razvoja grada i čitave zemlje- istakao je Pajić, uručivši priznanje premijerki.

U poslednje dve godine realizovani su brojni projekti putne infrastrukture u Šapcu, uz oko 80 kilometara novih puteva. Na reci Savi biće izgrađeno međunarodno putničko pristanište u vrednosti od 63,5 miliona dinara.

-Čast mi je da sam dobila najviše priznanje koje grad dodeljuje, Povelju počasne građanke grada i ključeve grada. Ogromna mi je čast da to priznanje delim sa ljudima koji su osvedočeni profesionalci u svojim zanimanjima. Šabac je grad koji je za Srbiju uvek imao veliki strateški značaj. Danas je primer lokalne samouprave koja ide uzlaznom putanjom, zajedno gledamo kako da odužimo sve što nam je kroz slavnu istoriju dao i da Srbiju uistinu decentralizujemo. Jedan od važnih preduslova za to je razvoj putne infrastrukture. Zato je jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata izgradnja autoputa Ruma- Šabac koji će biti pušten u saobraćaj ove godine, kao i izgradnja mosta preko reke Save. Brza saobraćajnica od Šapca do Loznice biće završena do kraja 2024. godine, a država ukupno ulaže 475 miliona evra- napomenula je Brnabićeva.

Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, specijalista dečije hirurgije, prof. dr Radoje Simić, dobitnik je Aprilske nagrade za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda. Njemu je, kao i premijerki, pripala i povelja Počasni građanin grada Šapca.

Foto: "Glas Podrinja"


Čast i obaveza
-Ova nagrada je velika čast. Veoma sam srećan. Vraća me u mladost, kada sam ovde sticao obrazovanje, osnovno i srednjoškolsko, kad sam postao čovek. U Beogradu i na drugim mestima sam stekao obrazovanje, titule lekara, dečijeg hirurga i naučnika. Verujem da svi mi ipak čeznemo za mladošću, detinjstvom, odrastanjem, najlepšim godinama života. U Šabac dolazim i sada, obilazim majku, ali ovu nagradu shvatam i kao obavezu, da pomažem deci, ne samo Šapca i okoline, nego deci Srbije, regiona, drugih država iz okoline Srbije, ono što moja bolnica i ja na njenom čelu i sada radimo. Ako pokažete ljudskost, kvalitet, želju da pomognete, obrazujete mlade doktore i to se vrati nagradom, onda nema veće sreće od toga- istakao je dr Simić.

Dobitnik Aprilske nagrade u kategoriji razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi i poboljšanja uslova života je vlasnik „DPS klas-a“ Dragan Popović, koji je naglasio da je priznanje i velika obaveza i prepoznavanje dosadašnjeg rada kompanije.

-Drago mi je da je prepoznat doprinos naše firme u oblasti agrobiznisa na temu edukacije, pomoći poljoprivredi, razvoja poljoprivrede u selu, našem regionu. Pružamo razne usluge poljoprivrednicima kako bismo podigli standard života na selu i omogućili našim saradnicima, poljoprivrednim proizvođačima, da imaju neke olakšice koje do sada nisu imali. Te olakšice su kroz vid besplatnog skladištenja žitarica, omogućavanje pristupa poljoprivrednim repromaterijalima, semenskim robama i svi ostali neophodni uslovi za rad na njivi, jer to je njihov posao, a naše je da se potrudimo i donesemo najbolji ekonomski rezultat za njih na teritoriji na kojoj žive- podvukao je Popović.

U programu su učestvovali Muzička škola „Mihailo Vukdragović“, KUD „Abrašević“, Orkestar „Bisernica“ i glumac Vladimir Vasilić.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa