11. maj 2023.11. maj 2023.
N. Tešić sa prvotimkama pred meč

N. Tešić sa prvotimkama pred meč

NENAD TEŠIĆ, TRENER ŽRK MEDICINAR

Uspeh uprkos problemima

Osvojeno 20 bodova.. Rezultat prevazišao očekivanja. Mnogo problema sa povredama. Oslonac na školu i u budućnosti
Peta pozicija na kraju sezone je više nego što su stručni štab i rukovodstvo Medicinara očekivali na startu sezone. Sezonu su obeležile povrede i izostanci različitih rukometašica, što rezultat čini još značajnijim. Utiske deli sa vama i nama trener ekipe Nenad Tešić.
Opšta ocena sezone kada su se utisci složili.

- Zadovoljni smo konačnim plasmanom, ako se osvrnemo na mečeve, bilo je uspona i padova, detalja kojima sam zadovoljan i onima kojim nisam, ali i to je cena mlade ekipe. Mislim da smo rasli kroz utakmice, pokazali kvalitet i ostvarili zasluženo visok plasman. Prognozirali su nam grčevitu borbu za opstanak, a sada žalim što nismo u plej ofu, jer smo, smatram, kvalitetniji od Pazove.
Danak su uzele i povrede i konstantni izostanci igračica.

-Nijednom nije bio kompletan sastav na raspolaganju, a nije bilo dve utakmice u kojima smo izveli isti sastav, bez izuzetka od prvog do poslednjeg duela. To dovoljno govori. Najveća želja je da u sledećem prvenstvu imamo više sreće nego u ovom po pitanju izostanaka. Mučile su nas povrede, virusi i nadam se da je sve to ostalo iza nas.

Naredna sezona je daleko, ali se već razmišlja o njoj. Neminovno će oslonac ostati na mladim rukometašicama stasalim u klupskoj školi.

-To je realizacija našeg dugoročnog plana, da rukometašice ponikle u klubu ponesu teret prvog tima. Važno je da imamo jasnu sliku do početka priprema kako bi sve prošle čitav proces. Nedavno nam je Tamara Kojić najavila odlazak i to je za sada jedina izmena u sastavu. Moguće je još izmena, no daleko je start nove sezone, te nema konkretnijih informacija – zaključuje Tešić.

U Super A ligi naredne sezone neće igrati: Bor, Kikinda, Pančevo i Vrbas, dok su najbliži plasmanu u Super A Napredak Kruševac i Crvena Zvezda, ali svoju šansu još ima i Topličanin. Do kraja Super B lige preostala su još tri kola.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa