Инфо

11. мај 2023.11. мај 2023.
Н. Тешић са првотимкама пред меч

Н. Тешић са првотимкама пред меч

НЕНАД ТЕШИЋ, ТРЕНЕР ЖРК МЕДИЦИНАР

Успех упркос проблемима

Освојено 20 бодова.. Резултат превазишао очекивања. Много проблема са повредама. Ослонац на школу и у будућности
Пета позиција на крају сезоне је више него што су стручни штаб и руководство Медицинара очекивали на старту сезоне. Сезону су обележиле повреде и изостанци различитих рукометашица, што резултат чини још значајнијим. Утиске дели са вама и нама тренер екипе Ненад Тешић.
Општа оцена сезоне када су се утисци сложили.

- Задовољни смо коначним пласманом, ако се осврнемо на мечеве, било је успона и падова, детаља којима сам задовољан и онима којим нисам, али и то је цена младе екипе. Мислим да смо расли кроз утакмице, показали квалитет и остварили заслужено висок пласман. Прогнозирали су нам грчевиту борбу за опстанак, а сада жалим што нисмо у плеј офу, јер смо, сматрам, квалитетнији од Пазове.
Данак су узеле и повреде и константни изостанци играчица.

-Ниједном није био комплетан састав на располагању, а није било две утакмице у којима смо извели исти састав, без изузетка од првог до последњег дуела. То довољно говори. Највећа жеља је да у следећем првенству имамо више среће него у овом по питању изостанака. Мучиле су нас повреде, вируси и надам се да је све то остало иза нас.

Наредна сезона је далеко, али се већ размишља о њој. Неминовно ће ослонац остати на младим рукометашицама стасалим у клупској школи.

-То је реализација нашег дугорочног плана, да рукометашице поникле у клубу понесу терет првог тима. Важно је да имамо јасну слику до почетка припрема како би све прошле читав процес. Недавно нам је Тамара Којић најавила одлазак и то је за сада једина измена у саставу. Могуће је још измена, но далеко је старт нове сезоне, те нема конкретнијих информација – закључује Тешић.

У Супер А лиги наредне сезоне неће играти: Бор, Кикинда, Панчево и Врбас, док су најближи пласману у Супер А Напредак Крушевац и Црвена Звезда, али своју шансу још има и Топличанин. До краја Супер Б лиге преостала су још три кола.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa