1. jun 2023.1. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ODRŽAN 19. MOTO SKUP MOTO KLUBA „ČIVIJA“

Najvernijim bajkerima kiša nije smetala

Na Šabački hipodrom stiglo je oko 500 motora iz cele Srbije i bivše Jugolavije, ali i gosti iz Nemačke, Austrije, Bugarske, Švajcarske
Proteklog vikenda odražan je 19. Moto skup u organizaciji Moto kluba „Čivija“. Kiša koja je padala i u petak i u subotu znatno je uticala na masovnost događaja. Ipak, defile je održan, kao i koncert Alena Islamovića kom je prisustvovalo oko 1.000 Šapčana.

Šapčanima koji su došli na Hipodrom slaba kiša koja je padala tokom čitavog koncerta nije smetala da sa Alenom u glas pevaju njegove i pesme Bijelog dugmeta. Koncert je počeo sećanjem na preminulog člana „Čivije“ Dejana Isakovića Bosanca i pesmom Bosnom behar probeharao.

Na Šabački hipodrom stiglo je oko 500 motora iz cele Srbije i bivše Jugoslavije, ali i gosti iz Nemačke, Austrije, Bugarske, Švajcarske.

Iako su Šapčani navikli da tokom dva dana Moto skupa budu i dva rok koncerta, prvi put je jedan nastup otkazan. Đorđe David i Ivana Peters, koji su trebali da pevaju u petak, otkazali su koncert zbog, kako su naveli, Ivanine bolesti.

Foto: "Glas Podrinja"


-Nažalost, loše vreme je pokvarilo skup. Nije ovo prvi put da kiša pada za skup i navikli smo na to, ali ne u ovolikoj količini i tokom oba dana. Žao nam je što se naši gosti i posetioci nisu proveli onako kako su očekivali. Alen Islamović je zaslužio da peva pred punim Hipodromom. Ono što je dobro je da je defile uspeo, održan je u planiranom terminu po lepom vremenu. Kao i uvek nije bilo nikakvih incidenata na skupu. Takođe, svi motociklisti koji su stigli sa strane i u dolasku i u povratku su putovali bez problema, kaže Bojan Radukić iz MK „Čivija“.

Cazin
-Motor vozim oko 30 godina, prošao sam Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Italiju, a u Srbiju sam dolazio samo u Šabac. Drugi put sam na Moto skupu u Šapcu. Rado bih došao svake godine, ali mnogo je skupova i svaki vikend je opterećen i moramo otići i na druga mesta. Ovde je gostoprimstvo na vrhuncu. Tokom godina smo postali veliki prijatelji sa članovima „Čivije“ i uvek su dobrodošli i oni kod nas i mi kod njih, kaže Asim Erdanovi, iz kluba „Unamotori“ iz Cazina.

Hamburg
-Dolazim poslednjih pet ili šest godina u Šabac na skup. Super je društvo i muzika. Pređem 1.600 kilometara u jednom pravcu. Međutim, pravimo turu, odmaramo i ovde stignemo za skup. Dolaze i oni kod nas i ovde najčešće dolazimo, ovde nam je najbolje zbog prijatelja koje imamo u Šapcu, ističe Zvonko Pavlović iz Hamburga.

Foto: "Glas Podrinja"


Jugosloveni
-Idem i na druge skupove u Srbiji. Ovde sam drugi ili treći put. Dočekom i atmosferom sam prezadovoljan. Moj sin je obišao mnoge skupove ne samo na Balkanu, nego i u Evropi, ali ovde mu se najviše svidelo i po njegovoj preporuci sam i ja počeo da dolazim. Došli smo po kiši, ali za pravog bajkera nema lošeg vremena i stroge žene, poručuje Smail Ćirkin, iz Moto kluba „Jugosloveni“ sa sedištem u Šidu, predstavnik Bosne i Hercegovine iz Velike Kladuše.

Kopar
-Prešli smo više od 600 kilometara. Kiša je padala, ali mi smo još prošle godine odlučili da ćemo doći i došli bismo i da su padale sekire. Prvi put smo ovde i odlično nam je. Družimo se sa članovima „Čivije“ na drugim skupovima i došli smo zbog njih i vratićemo se ovde, navodi Stipe Vincek, iz slovenačkog Kopra, član Moto kluba „Kondor“.

Dama
-Položila sam za motor 2012, ali vozim tek šest godina. Sve što se radi s ljubavlju nije teško. Idem na dosta skupova, a Šabac je neizostavan svake godine. Ovde je fantastično, Naši klubovi su prijateljski i uvek smo podrška jedni drugima, kaže Katarina Vojinović iz kluba „Fri rajder 17“ iz Prahova.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa