8. jun 2023.8. jun 2023.
Predviđeni rok za realizaciju projekta je 12 meseci
Ugovor o potpunoj sanaciji i zatvaranju nesanitarne deponije ,,Dudara”

Predviđeni rok za realizaciju projekta je 12 meseci

Ministarstvo je podržalo projekat sredstvima u iznosu od 143 miliona dinara koja su obezbeđena iz Zelenog fonda Republike Srbije. Učešće Grada Šapca u projektu je 50 miliona dinara
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prošle sedmice je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o potpunoj sanaciji i zatvaranju nesanitarne deponije ,,Dudara” na Starom gradu. Ministarstvo je podržalo projekat sredstvima u iznosu od 143 miliona dinara koja su obezbeđena iz Zelenog fonda Republike Srbije. Učešće Grada Šapca u projektu je 50 miliona dinara. Predviđeni rok za realizaciju projekta je 12 meseci.

Gradonačelnik Pajić istakao je da će Grad Šabac, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, prostor nekadašnje deponije ,,Dudara” pretvoriti u zelenu oazu.

,,Na 20 hektara napravićemo najlepše mesto u gradu za bavljenje sportom i rekreacijom, uživajući u potpuno zdravoj životnoj sredini. Uradićemo nekoliko igrališta za decu, atletsku stazu, na pojedinim mestima postaviti sprave za vežbanje, dosta drveća, klupa i drugi mobilijar neophodan za prijatan boravak u prirodi. Naš grad ima veliku prednost što izlazi na reku Savu. Novom zelenom oazom i međunarodnim putničkim pristaništem iskoristićemo ovaj potencijal. Sanacijom postojeće deponije ,,Dudara” smanjuje se dalje ugrožavanje kvaliteta površinskih i podzemnih voda i sprečava potencijalno ugrožavanje kvaliteta vazduha. Zdrava i bezbedna životna sredina, u kojoj će deca odrastati, predstavlja naš prioritet delovanja i siguran sam da će realizacijom ovog projekta biti napravljen, do sada, najveći iskorak u tom pravcu”, kazao je Pajić.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa