8. jun 2023.8. jun 2023.
Vicešampioni Regiona: VK Šabac 2011 (foto: VK Šabac)

Vicešampioni Regiona: VK Šabac 2011 (foto: VK Šabac)

VATEROLO: REGIONALNA LIGA (2011. GODIŠTE)

Srebro za trofejnu vitrinu

Pet mečeva četiri pobede. Jadran i Šabac razvili posebno rivalstvo škola. Jedna slaba četvrtina odnela zlato. Treća regionalna medalja za šabački vaterpolo
Treća generacija mladih poniklih u školi VK Šabac je igrala u trećem finalu Regionalne lige za svoj uzrast. Na području duge i slavne vaterpolo tradicije, bivše Jugoslavije, šabački vaterpolisti su potvrdili kvalitet škole, ovaj put srebrnim odličjem. Reč je o generaciji 2011. i mlađi.

Jadran i Šabac dominiraju
Hercegnovski Jadran je nekadašnji vicešampion Evrope, jedan od najvećih klubova bivše Jugoslavije i ekipa poznata po sjajnoj klupskoj školi. Tri nadmetanja Regionalne lige za mlađe kategorije donela su u sva tri slučaja isto finale, Jadran i Šabac. Dva puta je slavio tim iz Crne Gore, jednom iz Šapca i ova situacija je već stvorila poseban rivalitet dva škole vaterpola u eks Ju okvirima.


Osvajači duple krune u Srbiji su do finala slavili pet puta u pet mečeva. Pobedili su reprezentaciju Slovenije 17:0, veliku Mladost iz Zagreba 15:6, potom Budvu 10:4 i na koncu Korčulu 14:9. Pobede su donele prvo mesto u grupi i polufinale.

U borbi za finale još jedan slavan rival, beogradski Partizan. Odbrane dominirale, šabačka posebno, konačnih 6:1 za Šabac dovoljno govori.

Finale, još jedno, protiv Jadrana iz Herceg novog, domaćina turnira. Jedna slaba četvrtina donela je ključnu prednost Crnogorcima i na kraju pobedu 8:6. Od preostalih timova iz Srbije, Partizan četvrti, Valis sedmi.

Detlja sa finala 2007. godišta (foto: VK Šabac fb)


Ukupni učinak Šapčana: Popović, Krečković 13, Cerović 2, Tršić 23, Sredanović 4, Grujić 2, Radaković 2, Kojadinović 3, Gajić 3, Panović 9, Janković 3, Mićanović 3, Jovanović 1, Branković 1, Perić. Ekipu je vodio Miroslav Mandić.

Generacija 2011. je druga u Regionu, kao i ona 2007, dok su momci 2009. šampioni Regiona. Sve tri ekipe očekuju završnice domaćeg prvenstva.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa