8. jun 2023.8. jun 2023.
Obeleženo 130 godina postojanja OŠ „Janko Veselinović“
Najbolji đaci na sceni i predstava „Evolucija, ne revolucija“

Obeleženo 130 godina postojanja OŠ „Janko Veselinović“

Generacije učenika i nastavnika gradile su istoriju na koju smo ponosni, istakla je direktorka škole Ljiljana Stojanović
Prepuna sala Šabačkog pozorišta nagradila je aplauzom najuspešnije učenike čijim je predstavljanjem prošle srede započeo program povodom 130 godina postojanja i rada Osnovne škole „Janko Veselinović“. Zatim su đaci starijih razreda izveli predstavu „Evolucija, ne revolucija“, koju su pripremili sa profesorkom srpskog jezika Mirjanom Perišić, potpisnicom scenarija i režije.
Generacije učenika i nastavnika gradile su istoriju na koju smo ponosni, istakla je direktorka škole Ljiljana Stojanović.

Ponos škole
-Na početku programa predstavljamo najuspešnije učenike na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, ima ih oko 50. To su sve sjajna deca, moglo je tu biti još učenika, jer je svako od njih poseban po nečemu, ali smo ovog puta izdvojili one koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete. Već imamo nekoliko republičkih nagrada, takmičenja još traju, nadamo se da će ih biti još. Koliko će oni biti uspešni na prvom mestu zavisi od njih samih, a mi u školi se trudimo i želimo da svi oni izrastu u ljude koji će biti ponos svojih porodica, škole u kojoj su počeli školovanje i da sutra budu sposobni da grade neki bolji svet, kako za sebe, tako i za neke nove generacije. Zaista smo ponosni na sve naše učenike i nastavnike- naglasila je Stojanovićeva.



Razlike među generacijama
U predstavi „Evolucija, ne revolucija“ učestvovalo je dvadesetak učenika starijih razreda koji su uložili mnogo truda i rada u njeno kreiranje baveći se ozbiljnom temom- međusobnim nerazumevanjem generacija.

-Podsetila nas je na generacije sedamdesetih, devedesetih, dvehiljaditih. Najvažnije je da su nam upravo ti naši mladi, veliki i mali glumci, rekli nešto o sebi, o svojoj generaciji. Verujem da su nam dali odgovore na neka pitanja koja sami sebi postavljamo, a sigurno su nas podstakli da razmišljamo o njima- podvukla je direktorka škole.

Među uspešnim Jankovcima našli su se nagrađeni iz matematike, biologije, srpskog i engleskog jezika i drugih predmeta, kao i atletike, ali i prvaci Čivijaškog svetskog prvenstva u fudbalu. Svečanost u čast jubileja pratili su zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, direktori obrazovnih ustanova, članovi kolektiva, roditelji, đaci i prijatelji škole.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa