8. jun 2023.8. jun 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Informacije i zdravstvene preporuke dostupnije građanima

Javna prezentacija Plana unapređenja monitoringa kvaliteta vazduha 14. juna u CSU

Zbog organizacije samog događaja, neophodno je da se svi zainteresovani prijave na imejl adresu najkasnije do 12. juna u 12 časova
Građani Šapca unapređenjem monitoringa i izveštavanja o kvalitetu vazduha u gradu će dobiti brže informacije sa jasnim zdravstvenim preporukama kako se ponašati u uslovima prekomernog zagađenja. Takođe, građani će biti izveštavani o Evropskom indeksu kvaliteta vazduha putem aplikacije ŠabacEko u realnom vremenu. Proširiće se i broj parametara koji se mere i vršiće se preciznija identifikacija industrijskih izvora zagađenja, naveo je direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac MSc. dr Branko Vujković.

U cilju zaštite zdravlja građana Grada Šapca i poboljšanja kvaliteta vazduha sprovodiće se i efikasna kontrola od strane organa uprave na lokalnom i nacionalnom nivou, uključivaće se zainteresovane strane koje dolaze iz industrijskog sektora, javnih komunalnih usluga, energetske efikasnosti, zelenog održivog razvoja, saobraćaja, individualnih domaćinstava i poštovaće se ograničenja


On je dodao da sve informacije i analize koje se odnose na kvalitet vazduha i analize koje se rade u Zavodu za javno zdravlje Šabac u ovom momentu mogu da se vide na:
-portalu otvorenih podataka Republike Srbije,
-na internet prezentaciji te ustanove,
-putem mobilne aplikacije te ustanove„Čuvar zdravlja“,
-kao i na zvaničnim društvenim mrežama Zavoda.
Sa aplikacijom ŠabacEko informacije će biti značajno brže i svrsishodnije.

-Pozivamo sva zainteresovana udruženja građana i zainteresovanu javnost da prisustvuju javnoj prezentaciji Plana unapređenja monitoringa kvaliteta vazduha u Šapcu u 2023. godini, koja će se održati 14. juna u 10 časova, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u Šapcu.
Zbog organizacije samog događaja, neophodno je da se svi zainteresovani prijave na imejl adresu najkasnije do 12. juna u 12 časova- poručio je direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac.


-U cilju zaštite zdravlja građana Grada Šapca i poboljšanja kvaliteta vazduha sprovodiće se i efikasna kontrola od strane organa uprave na lokalnom i nacionalnom nivou, uključivaće se zainteresovane strane koje dolaze iz industrijskog sektora, javnih komunalnih usluga, energetske efikasnosti, zelenog održivog razvoja, saobraćaja, individualnih domaćinstava i poštovaće se ograničenja koja se odnose na emisiju zagađujućih materija- istakao je MSc. dr Vujković.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa