8. jun 2023.8. jun 2023.
Prvo mesto na „Orijentiring kupu“
Osnovna škola „Jevrem Obrenović“

Prvo mesto na „Orijentiring kupu“

Udruženje ekstremnih sportova „Sportska zona“ Šabac u saradnji sa Evropskim centrom za ekologiju i Savetom za ekologiju i zelenu ekonomiju Grada Šapca organizovali su takmičenje pod nazivom „Orijentiring kup“.

Učenici šestog i sedmog razreda Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ učestvovali su u ovom takmičenju koji je organizovan u okviru Festivala ekologije u subotu, 3. 6. 2023. godine, u Letnjikovačkoj šumi. Propozicije takmičenja su bile sledeće: učesnici u pojedinačnoj konkurenciji dobijaju mapu sa svim obeleženim kontrolnim tačkama i takmičarsku knjižicu na kojoj overavaju svoj pronalazak kontrolne tačke. Zadatak je da za što kraće vreme pronađu i overe sve kontrolne punktove. Takmičari startuju iz startne zone u vremenu određenom žrebom na startu.

Pobednik je onaj takmičar koji prvi stigne u ciljnu zonu sa svim ispravno overenim kontrolnim tačkama. Odličnu orijentaciju i efikasnost pokazao je učenik Jevremove škole Nikola Cvejić. On je osvojio prvo mesto u kategoriji učenika 5. i 6. razreda. Bravo, Nikola!

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa