8. jun 2023.8. jun 2023.
Drama poslednjeg kola
FUDBAL: VIKEND ODLUKE

Drama poslednjeg kola

Ovosezonsko izdanje Srspke lige Zapad jedno je od najinteresantnijih u prethodnom peridu. Poslednja runda je predstojećeg vikenda. Jasno je već dugo da će Budućnost Arilje u niži rang i suštinski ništa više.

Prema trenutnom odnosu snaga, pet ekipa će u niži rang. Naizgled je jedina dilema Real ili Sloga (BB) koji igraju direktan duel, dok su Mačva (B), Rađevac i Sloga Kraljevo bez šansi, međutim, nije nevažno ni gde će biti na kraju u zoni ispadanja, jer dovoljno je da jedan tim odustane od Prve lige, što bi donelo spas Loznici, a samim tim otvorilo još jedno mesto među srpskoligašima. Kraljevčani bi uz pobedu protiv Takova i neuspehe Sloge BB, Mačve i Rađevca do pozicije 12. Rađevac je pobedom, na poziciji 12 zbog bolje gol razlike u odnosu na Mačvu, Mačvi pobeda uz neuspeh Rađevca garantuje to mesto. Za titulu su bore Smederevo i Borac. Smederevci pobedom u Ljubiću slave trofej, Borac čeka kiks, jer svakako neće imati problema protiv Arilja na svom terenu.

Srpskoligašima se pridružuju, izvesno je, iz zone: Vrelo sport, Jošanica, Omladinac Zablaće, dok Sloga (PM) i VGSK odlučuju o četvrtom učesniku. Sloga ima meč loptu protiv Batočine na svom terenu. Iz Prve lige su u SLZ stigli Zlatibor i za sada Loznica.

U Kolubarsko-mačvanskoj zoni su prežaljeni: Klupci, Zadrugar Lajkovac, Strmovo je odustalo, no kako nema šanse da opstanu i Rađevac i Mačva (B), sigurno će još jedan tim u niži rang, potencijalno i dva, te dramu donose dueli Mladosti i Jedinstva, dva kluba iz našeg kraja, protiv Osečine i Klubaca. Sudbina Vladimirčana je u njihovim rukama.

Lipolist je na pobedu od plasmana u K-M zonu, a Mladost Dračić je takođe blizu istog uspeha. Šampioni međuopštinskih liga FSMO su: Stojan Lazarac, Vojvoda Stepa i Jedinstvo Zavlaka, poznato je i ko će u predbaraž, dok putnici u niži rang čekaju rasplet u višim rangovima.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa