8. jun 2023.8. jun 2023.
Trenutak delio od polufinala (foto: M. K.)

Trenutak delio od polufinala (foto: M. K.)

RUKOMET: PRVENSTVO SRBIJE DO 16 GODINA

Žal za polufinalom

Sedma pozicija. Polufinale bilo u džepu. Remi protiv Partizana kao poraz. Metaloplastika najuspešnija, jedina sa dve titule
Selekcija Metaloplastike do 16 godina nije briljirala tokom sezone, ali je ipak uspela da osvoji četvrto mesto u Ligi RS Vojvodine i plasira se na završnicu državnog prvenstva. Konačna sedma pozicija ne zvuči impresivno, međutim još dugo nakon turnira trajaće žal za plasmanom u polufinale koje je bilo u džepu.

Bilans mlađih kategorija
Na kraju takmičenja u mlađim kategorijama, Metaloplastika je najuspešnija sa dve šampionske titule, u konkurenciji do 12 i do 14 godina. Ona je i jedina sa dve titule u obe konkurencije ove sezone. Medicinar je u konkurenciji dama do 14 godina bio nadomak polufinala, golom u poslednjoj sekundi je izgubio prvo mesto i na kraju su Šapčanke bile pete.
Prvak do 16 godina kod rukometaša je Vojvodina. Kod dama, šampion do 12 godina je Halas Jožef, do 14 godina Metalac Kraljevo, a do 16 Železničar Inđija.


Počelo je ubedljivom pobedom protiv Mladog radnika 36:20 i već onda je bilo jasno da je taj rival najslabiji u grupi gde je još Partizan i da će derbi šabačkog i beogradskog kluba odlučiti polufinalistu. Celu utakmicu je Metaloplastika vodila, imala u drugom delu i 12:7, međutim dozvolila je povratak Partizana, izjednačenje, a imala je potom šabačka ekipa i napad za pobedu. Nije iskoristila i morala je u doigravanje od petog do osmog mesta.

Eliminacija na ovaj način je ostavila trag. Rakovica je bila bolja u duelu za plasman, što je plave odvelo u meč za sedmo mesto. Oproštajni duel su odigrali dobro i pobedili rutinski Mladost. Predvodili su ih Željko Jokić i Miodrag Kažić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa