15. jun 2023.15. jun 2023.
Sećanje na sve učesnike ratova
UDRUŽENjE BORACA 1991-199. GODINE OBELEŽILO GODIŠNjICU PRESTANKA NATO AGRESIJE

Sećanje na sve učesnike ratova

Udruženje boraca 1991-1999. godine, 9. juna je u kasarni „Cerski junaci“ u Šapcu odalo poštu poginulim učesnicima poslednjih ratova na ovim prostorima. Borci su posetili Spomen sobu u kojoj se nalaze fotografije više od 60 šabačkih vojnika koji su poginuli u jugoslovenskoj vojci tokom ratova 90-ih godina.

Datum je odabran zbog obeležavanja godišnjice prestanka NATO agresije na Srbiju.
Nakon polaganja venaca i obilaska Spomen sobe minutom ćutanja odata je pošta svim poginulim učesnicima ratova koje je Srbija vodila.

Živko Đorđić, predsednik Udruženja boraca 1991-1999. godine zahvalio se borcima što su došli u tako velikom broju.

-Vi ste ponos ove zemlje i naroda. Uzor generacijama koje poštuju hrabrost i patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije. Za našu zemlju i naš narod vi ćete večno biti heroji, a država treba da zna na koji način da se oduži onima koji su je branili, rekao je Đorđić.

Prisutnima se bratio i počasni predsednik SUBNOR-a Bogatić Mijoljub Josipović koji je naveo imena poginulih boraca sa teritorije opštine Bogatić od 1991. do 1999. godine, kao i imena 27 nosilaca Karađorđeve zvezde u Prvom svetskom ratu.

Godišnjicu su sa Udruženjem boraca obeležili i članovi Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, koji podržavaju njihov rad i akcije.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa