22. jun 2023.22. jun 2023.
Svetlost ljubavi, tradicije i znanja
Škola primenjenih umetnosti u Šapcu obeležila tri decenije postojanja

Svetlost ljubavi, tradicije i znanja

„Plejada dizajnera, slikara, vajara, grafičara, modnih dizajnera, arhitekata, istoričara umetnosti, potekla je upravo iz naše škole i čini danas umetničku scenu grada, a njihovo prisustvo na domaćoj i internacionalnoj sceni potvrda je i nagrada za naš rad“, rekla je Nevenka Đokić
U Šabačkom pozorištu, 16. juna, održana svečana Akademija povodom 30 godina od osnivanja Škole primenjenih umetnosti. Nakon himne, projekcije filma o školi, reči o istorijatu obrazovne ustanove i najuspešnijim učenicima, direktorka Nevenka Đokić pozdravila je prisutne u dupke punoj sali Pozorišta.



- Škola primenjenih umetnosti bila je pionir pre trideset godina, u kojoj su se izučavali umetnički zanati. Mi se i danas osećamo kao pioniri, jer smo generacijama mladih utrli put ka umetnosti. Danas je Šabac, po našoj školi, i te kako prepoznatljiv na umetničkoj mapi Srbije i šire. Plejada dizajnera, slikara, vajara, grafičara, modnih dizajnera, arhitekata, istoričara umetnosti, potekla je upravo iz naše škole i čini danas umetničku scenu grada, a njihovo prisustvo na domaćoj i internacionalnoj sceni potvrda je i nagrada za naš rad. U školi rade divni profesori, sjajni mentori koji svoj trud, znanje, energiju i talenat nesebično dele sa učenicima, istakla je direktorka Đokić i zahvalila Ministarstvu prosvete, Gradu Šapcu, javnim organizacijama, institucijama kulture, kao i brojnim pojedincima koji su pružali podršku svih prethodnih godina.



O radu škole svedoče desetine nagrada svake godine na republičkim i međunarodnim konkursima. Samo ove godine su na konkurusu u kokurenciji svih srednjih škola u Srbiji osvojili sva tri prva mesta.



- Najmlađa srednjoškolska ustanova u našem gradu obeležava 30 godina i želim im od sveg srca još mnogo godina uspešnog poslovanja i obrazovanja stručnih mladih ljudi. Ponos je grada što imamo ovakvu školu gde je obrazovanje stub i gde učenici i nastavnici pokazuju vrhunske rezultate. Samo u ovoj godini učenici su osvojili oko trideset republičkih nagrada i priznanja, iza kojih stoje i njihovi nastavnici. Škola je ocenjena najvišom ocenom od strane Ministarstva prosvete za kvalitet svog rada. Grad će uvek podržavati ovu i druge obrazovne ustanove, jer znanje je budućnost, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Direktorka Škole primenjenih umetnosti uručila je zahvalnicu gradonačelniku Pajiću za doprinos školi, a potom je prikazan scensko-muzički program Svet(l)ost ljubavi, gde su nas učenici prošetali kroz istorijske epohe, sa tri muzičke numere i dve igrokazne tačke.
M.F.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa