6. jul 2023.6. jul 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Nastavljena tradicija

Dodeljene Vidovdanske nagrade najuspešnijim učenicima i nastavnicima

Grad Šabac je prošle srede nagradio ukupno 255 učenika osnovnih i srednjih škola i 128 nastavnika. Za tu namenu iz budžeta je izdvojeno nešto više od 3,7 miliona dinara
Dodelom Vidovdanskih nagrada najboljim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Šabačkom pozorištu, uz prigodan program i u prisustvu predstavnika Grada i obrazovnih ustanova, Grad Šabac je prošle srede nastavio tradiciju nagrađivanja najuspešnijih na republičkim takmičenjima u prethodnoj školskoj godini. Za tu namenu iz budžeta je izdvojeno nešto više od 3,7 miliona dinara. Nagrađeno je ukupno 255 učenika osnovnih i srednjih škola i 128 nastavnika.

Foto: Glas Podrinja


Izuzetni uspesi
-Dodelom Vidovdanskih nagrada nastavljamo divnu tradiciju vrednovanja naših najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih nastavnika za rezultate koje postižu na republičkim takmičenjima, ali i kao đaci generacije u svojim školama. Zaista sam ponosan što imamo 134 učenika srednjih škola, 78 njihovih nastavnika, osam ekipa sa ukupno 33 učenika. Imamo 52 učenika iz osnovnih škola, 50 njihovih nastavnika i četiri ekipne nagrade. Veliki broj osnovaca i srednjoškolaca ove godine zavredeo je republičke nagrade i pokazao izuzetno znanje iz oblasti u kojima su se takmičili. Siguran sam da Vidovdanska nagrada jeste podstrek svim ovim đacima i njihovim nastavnicima da još kvalitetnije rade u narednom periodu, da ovo bude samo jedno od priznanja koje će ih podstaći da postižu vrhunske rezultate, ali da ostanu i rade u svom gradu posle završetka škole, jer samo tako, zajedničkim snagama, od Šapca pravimo grad budućnosti- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Vanja Obradović završila je osmi razred Osnovne škole Majur i spremna je za nove izazove koji je čekaju u nastavku obrazovanja.

Foto: Glas Podrinja


Motivacija za budućnost
-Lepo se osećam zbog priznanja Grada za postignute rezultate. Drago mi je što sam učestvovala u takmičenju iz tehnike i tehnologije i osvojila prvo mesto. Ovo je podstrek da u budućnosti budem još bolja- poručila je Vanja.

Za tu namenu iz budžeta je izdvojeno nešto više od 3,7 miliona dinara. Nagrađeno je ukupno 255 učenika osnovnih i srednjih škola i 128 nastavnika


Andrea Peranović završila je peti razred OŠ „Nikolaj Velimirović“ i takođe je postigla uspeh iz tehnike i tehnologije.

Foto: Glas Podrinja


-Bila sam na republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije i osvojila sam drugo mesto. Divno je osećanje dobiti Vidovdansku nagradu, jer je to pokazatelj da se trud i zalaganje prepoznaju i cene i izvan škole- istakla je Andrea.

Grad Šabac je prošle srede nastavio tradiciju nagrađivanja najuspešnijih na republičkim takmičenjima u prethodnoj školskoj godini


„Grad Šabac je oduvek bio sredina koja je znala da vrednuje značaj obrazovanja i nauke. Ovo je i zajednica koja je iznedrila mnogo značajnih i priznatih ljudi koji su svojim radom, znanjem i ponašanjem ostavili duboke tragove za ceo narod i državu, a ne samo za naš grad. Ovogodišnja dodela Vidovdanskih nagrada je motivisanje da istraju na jedinom ispravnom putu koji postoji. Jer, ne zaboravimo, znanje je moć, a Grad će vam na tom putu biti najbolji partner“, poručeno je sa skupa.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa