6. jul 2023.6. jul 2023.
Ličanin i izabranici (foto: VSS fb strana)

Ličanin i izabranici (foto: VSS fb strana)

VATERPOLO: EVROPSKO PRVENSTVO DO 15 GODINA

Klasik u prvom kolu

Hrvati prvi rival. Ukoliko sve bud epo planu nakon grupne faze dva slobodna dana i priprema završnih mečeva. Izjednačen šampionat. Deset šabačkih vaterpolista u sastavu Srbije
Evropsko prvnestvo za igrače do 15 godina startuje u subotu, 8. jula, u Podgorici, a prvi meč za Srbiju, predvođenu trenerom Šapca Nemanjom Ličaninom je u nedelju, 9. jula kada će u poslednjem meču programa igrati balkanski klasik protiv Hrvatske. Dan kasnije, 10. jula, već od 14:20 protivnik će biti Turska, a u utorak, 11. jula grupnu fazu naši reprezentativic završavaju od 18:20 duelom protiv Grčke.

Bez obzira koju poziciju osvoji u svojoj grupi, Srbija nastavlja takmičenje u narednoj fazi. Svakako je slobodna u sredu, 12. jula. Samo poslednjeplasirani iz grupe B će imati obaveze u četvrtak, 13. jula kroz duel protiv pobednika najboljih timova najslabijih grupa E (Gruzija, Švajcarska, Ukrajina i Nemačka) i F (Poljska, Rumunija, Slovenija, Češka).

Od petka, 14. jula do nedelje 16. zakazane su završne borbe i mečevi najboljih timova na putu do medalje.

U reprezentaciji Srbije nalazi se čak deset igrača iz Šapca, što je i očekivano s obzirom da je upravo 2008. godište ovdašnjeg kluba bez premca u Srbiji poslednje četiri godine, osvojilo je sve trofeje, uvek uz maksimalan učinak, bez remija ili poraza, uz titulu i na TOMO kup. Kapicu Srbije nose: Mihailo Gošić, Luka Urošević, Strahinja Lukić, Nikola Pavlović, Andrej Mičić, Luka Vojinović, Mihailo Isailović, Dragoljub Mihailović, Viktor Vasić, Miroslav Jakovljević-Jugović.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa