6. jul 2023.6. jul 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Potpisani ugovori o stipendiranju najboljih studenata

Stipendije za najbolje od najboljih

Od 47 kandidata izabrano 20 na konkursu lokalne samouprave. Izabrani najbolji od najboljih. Stipendija podstrek za dalje. Isplaćivanje iznosa u šest jednakih mesečnih rata. Iz budžeta izdvojeno 3.600.000 dinara za ovu namenu
Dvadeset studenata sa teritorije šabačke lokalne samouprave, izabranih na konkursu, potpisalo je stipendijske ugovore sa Gradom na osnovu rezultata u akademskoj 2022/23. godini. Prijave je podnelo 47 studenata, od kojih je komisija izabrala 20 za stipendiranje. Iz gradskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je tri miliona i šest stotina hiljada dinara.

Katarina Pantelić je student biotehnologije u Novom Sadu, jedan od potpisnika ugovora o stipendiranju. Veruje da se obrazuje u oblasti čiji značaj će konstantno rasti, te će i ulaganja biti veća.

-Tokom srednje škole su me privukle moderne tehnologije, najviše sam volela biologiju i hemiju i biotehnologija je taj spoj koji sam želela. Verujem da dolazi vreme većeg ulaganja u biotehnologiju. Drago mi je što sam jedna od izabranih i stipendija je još jedan podstrek za posvećen i predan rad - naglašava Katarina.

Katarina 10,0
Među prijavljenim kandidatima, odnosno među onima koji su potpisali ugovore o stipendiranju nalazi se i Katarina Gajić, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta koja je jedina sa maksimalnim prosekom 10,0.


Za Aleksandra Sekulića ugovor o stipendiranju nije prvi put potpisan, bliži se kraju studija i uskoro će postati diplomirani ekonomista.

-Drugu godinu sam nosilac stipendije Grada. Ekonomija je moja buduća profesija, oblast gde vidim svoju budućnost, a stipendija je važna, ne samo zbog novca, već što pokazuje da se vredan rad vrednuje. Trudiću se da visokim ocenama do kraja i sticanjem novih znanja postanem dobar stručnjak u svojoj oblasti - istakao je student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu.

Foto: Glas Podrinja


Ugovore je u ime lokalne samouprave sa studentima potpisao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Uslovi konkursa nisu laki, a javilo se 47 kandidata što svedoči da su izabrani najbolji od najboljih, naglasio je tom prilikom.

-Vidovdan je uvek praznik ispunjen lepim stvarima i čast mi je što smo potpisali ugovore o stipendiranju sa našim najboljim studentima. Izabrani su studenti i po kvalitetu prijava i po oblasti. Ove godine su i dva studenta Akademije strukovnih studija iz Šapca dobila stipendiju, kao i studentkinja iz osetljivih društvenih grupa. Naša obaveza je da podržimo najbolje studente. Želimo da se po završetku studija vrate u svoj grad, kako bi zajedno gradili Šabac budućnosti - rekao je gradonačelnik.

Svi potpisnici su dobili jednak iznos, po 180.000 dinara, a biće isplaćen kroz šest mesečnih rata. Uslov za konkurisanje bio je prosek viši od 9,00, prebivalište na teritoriji Grada i da nije obnavljana godina. Svečanosti potpisivanja nisu prisustvovali svi izabrani kandidati usled ispitnih obaveza, ali će ugovori sa njima biti naknadno potpisani.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa