6. jul 2023.6. jul 2023.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Na Vidovdan

Treći trkački dan na hipodromu u Bogatiću

Ljubitelji konjičkog sporta uživali su u pet ravnih galopskih trka, a na stazama dugim od 1.100 do 2.000 metara snage je odmerilo 40 grla
Treći ovosezonski trkački sastanak održan je na Vidovdan na hipodromu u Bogatiću. Ljubitelji konjičkog sporta uživali su u pet ravnih galopskih trka, a na stazama dugim od 1.100 do 2.000 metara snage je odmerilo 40 grla, prenosi Macvainfo.rs.

Trijumf Alke na 1.100 metara
Sedam dvogodih grla bez pobede otvorila su nadmetanje na 1.100 metara, u trci nazvanoj „Lombardo“. U maniru nadmoćno, za devet dužina, trijumfovala je ždrebica Alke, vlasništvo SKU „Šendeković“, sa aspirantom Milanom Nikolićem u sedlu (1:10,9), nakon koje je kroz cilj projurila Intuition. Treća je bila Kovrdžica, a četvrta Miss Machkica. Pehar je pobedničkom timu predao Vladan Rosić, jedan od ponosnih vlasnika grla Lombardo, po kome je ova trka nosila ime.

„Memorijal Žiće Pantelića“ bio je drugi na programu trkačkog dana. Iz pune start mašine jurnuli su trogodi i stariji galoperi na distanci dugoj 1300 metara. Slavio je petogodi Chattri braće Skrijelj i džokej Aleksandar Šašić (1:22,2), koji je za pola dužine prošao kroz cilj ispred Magdalene. Za dužinu potom treće mesto je izborila Felly, pa Almighty Rave. Pehar je pobedničkom timu uručio sin Žiće Pantelića.

Usledila je trka Kategorije II „Julski sastanak“ na istoj distanci, za četvorogoce i starije galopere. U maniru borba, za dužinu vrata ispred grla Dante’s Peak, pobedu u ovom nadmetanju odnosi sjajni Yoyoba , štale „Pitt Bull“ (1:22,1) i džokej Alen Ordog.

Pobeda Arhimeda u nadmetanju dana
Trećeplasirani je bio Bank, a četvrti El Darooj. Direktor JKP „Bogatić“ Vladan Popadić uručio je pehar porodici Uglješić iz Glušaca za četvrti trijumf njihovog Yoyobe ove sezone.

Na stazi dužine 1.800 metara galopirali su potom trogoci bez pobede u Grup trkama u „Memorijalu Rade Daničića“. U oštroj borbi u finišu trijumfovala je On The Rattler, štale “Antilop” (1:58,9), sa Goranom Mešetovićem u sedlu. Drugi je bio Gagarin Alex, pa Theodor i Princ. Kćerka Rade Daničića, Svetlana Daničić uručila je pehar porodici Vukojević iz Belotića.

Za kraj, nadmetanje dana „Vidovdan“, trkom kategorije I, u kojoj su snage odmerila četvorogoda i starija grla na 2.000 metara. Još jedna ljuta bitka vodila se na travnatoj stazi, iz koje je kao pobednik izašlo grlo Arhimed (2:10,4), braće Hadžić, sa Darkom Ljubomirovićem u sedlu. Na drugo mesto se plasirao Imposssible Star, treća je bila Lima, a četvrti Ruler Of The Path. Sekretar KK „Mačvanin“, Ana Ružić uručila je pehar pobedničkom timu za trijumf Arhimeda.

Četvrti trkački dan zakazan je za 6. avgust, kada će se trčati Mačvanski derbi i Mačvanski sprint.
Mačvainfo.rs

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa