6. jul 2023.6. jul 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Prijem za šampionske generacije Metaloplastike

Dvostruki šampioni Srbije

Jedini u Srbiji postao šampion u dve od tri takmičarske kategorije mlađih uzrasta. Perfektan učinak na završnicama. Tri nivoa do titule bez poraza. Generacije od kojih se očekuje mnogo i u budućnosti. Rezultati dokaz kvaliteta rada i uslova za rad
Metaloplastika, šabački rukometni slavni klub, može se pohvaliti da je jedini u Srbiji postao šampion u dve od tri takmičarske kategorije mlađih uzrasta. Godišta 2008/09 i mlađi, odnosno 2010/11 i mlađi najbolji su u državi u svom uzrastu. Dve selekcije su krajem maja i početkom juna dosegle vrh uz perfektan učinak na završnicama Prvenstava. Pre toga su slavili titule u Super ligi RS Vojvodine.

Reč šampiona
-Nije bilo lako, ali smo verovali da smo bolji od drugih. Trenirali smo i napredovali kao bi to pokazali. Naša snaga je timski duh, zajedništvo i ljubav prema rukometu – naglašavaju članovi idealne postave Prvenstva do 14 godina: Stefan Stojinović, Strahinja Stefanović i Vukašin Milovanović.
-Naravno da je bilo teško, ali iza uspeha je naporan rad, naša želja i borbenost u svakom meču doveli su nas do kraja i pokazali smo da smo najbolji – smatraju dobitnici pojedinalnih priznanja završnice za 2010/11. godište Pavle Popović i Vuk Stojinović.


-Istorijski rezultat, nema potrebe govoriti koliko smo ponosni na njihov uspeh. Velika zahvalnost trenerima na ozbiljnom, posvećenom radu, roditeljima na podršci i naravno Gradu i sponzorima čija pomoć i podrška ima veliku ulogu u ovim uspesima. Cilj je da napredujemo dalje i da ovi momci u budućnosti budu nosioci i seniorske selekcije - rekao je direktor Metaloplastike Eliksir Slaviša Stojinović.

Foto: Glas Podrinja, Slaviša Stojinović, direktor Metaloplastike Eliksir


-Ovi momci na najbolji način predstavljaju, ne samo klub, već i svoj grad, na terenu i van njega. Najbolji rezultat do sada smo ostvarili, a u budućnosit želimo još ovakvih uspeha, još generacija koje će ime kluba i Grada nositi s ponosom - istakao je koordinator škole kluba Miodrag Kažić.
Šampionske generacije predvodili su Nemanja Aleksić i Miodrag Kažić (2008/09) i Miloš Mitrović, rekorder po broju nastupa za seniorski tim.

Godišta 2008/09 i mlađi, odnosno 2010/11 i mlađi najbolji su u državi u svom uzrastu


- Naš put je počeo u avgustu prethodne godine, prošli smo kroz regionalne kvalifikacije, Super ligu Regiona i potom završnicu. Ovi momci uživaju u rukometu, gladni su novih znanja i napretka, uspesi su plod toga, a osmeh i zadovoljstvo nakon treninga i utakmice su najveća vrednost onoga što svi u klubu činimo - ističe Mitrović.

Foto: Glas Podrinja, Miloš Mitrović, trener mlađih kategorija


-Napornu sezonu smo okončali bez poraza. Sve je počelo na Sportskim igrama mladih u avgustu kada smo postali šampioni i naredna dva pehara, regionalni i nacionalni su samo nastavak uspeha odlične generacije od koje i u budućnosti mnogo očekujemo - izjavio je Aleksić.

Grad Šabac je grad sporta. Ovakvi rezultati su dokaz da osim slavne prošlosti, uspešne sadašnjosti, šabački rukomet ima i svetlu budućnost, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić na svečanom prijemu za šampione i rukovodstvo Kluba.

Foto: Glas Podrinja


- Rezultati su najbolji dokaz kvaliteta rada u školi kluba. Od kada je hala “Zorka” u vlasništvu Grada, klub ima mogućnost za veliki broj termina za trening, u vreme koje je pogodno za sve i drago mi je da tu mogućnost koriste na najbolji način - rekao je gradonačelnik Šapca.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa