6. jul 2023.6. jul 2023.
Planinarsko-alpinistički klub “Čivija”

Planinarsko-alpinistički klub “Čivija”

Planinarsko-alpinistički klub “Čivija”

Aktivni planinari tokom leta

Jun mesec je bio bogat aktivnostima članova Planinarsko-alpinističkog kluba “Čivija” iz Šapca. Najpre su ostvareni dobri rezultati u 4. kolu Vojvođanske treking lige na Carskoj bari. Ljiljana Pavlović je pobedila u trci na 30 kilometara u svojoj kategoriji, dok su ostali takmičari imali zapažen nastup na istoj dužini staze.

Na 9. Vizićkom susretu planinara pešačili se pod istoimenog sela do jezera Bruje i banje u Erdeviku i nazad, ukupno 20 km po kišovitom vremenu i raskvašenom terenu.

Centralna vikend akcija Planinarskog saveza Srbije održana je u selu Ždrelo podno Homoljskih planina. Nakon kulturno-umetničkog programa i otvaranja akcije najpre su startovali pešaci i ispenjali vrh Veliki Vukan sa ukupno prepešačenom rutom od 10 km i visinskom razlikom na usponu od 730 metara. U isto vreme je i održavano nacionalno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji.

Planinarsko-alpinistički klub “Čivija”


U nedelju je izvedena druga pešačka tura na vrh Ježevac u čijoj blizini je manastir Gornjak. Na dužini staze od 18 km uspon je iznosio 670 m i isto toliko na silasku s obzirom da su se sve staze završavale odakle se i startovalo. Državno prvenstvo u planinarskom trekingu je okupilo, toga dana, veliki broj takmičara iz cele zemlje. Služba planinarskih vodiča je imala svoj tehnički dan u demonstraciji postavljanja užeta i osiguranju gelendera i pružanju prve pomoći. Gorska služba spasavanja je ispratila sve ove aktivnosti i nije bilo potrebe za bilo kakvom intervencijom. Ova manifestacija je u tri dana okupila preko hiljadu planinara iz Srbije, Republike Srpske i Severne Makedonije.
Ovaj sadržajni vikend, u fizičkim aktivnostima, u Homolju članovi kluba “Čivija” su završili u blagodetima Banje Ždrelo.

Naredne planirane akcije kluba su na Taorskim vrelima za osobe sa posebnim potrebama, a krajem meseca će mo biti gosti planinarima iz Sombora u Specijalnom rezervatu prirode “Gornje Podunavlje”, a na manifestaciji “Simonovićevi dani”.
Slobodan Stanković, Sportski planinarski vodič

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa