6. jul 2023.6. jul 2023.
Pohod ka Igrama (foto: KSS/N. R.)

Pohod ka Igrama (foto: KSS/N. R.)

KAJAK: LAGUNDžIĆ OLIMPIJSKI KANDIDAT

Snovi o gradu svetlosti

Osiguran plasman na Svetsko seniorsko prvenstvo. Prilika za Olimpijske igre u jednosedu na 1.000 metara. Put do Pariza dug. Velika pažnja Šampionatu u Italiji. Medalja uvek cilj
Branko Lagundžinć is on fire, u slobodnom prevodu Branko Lagundžić je nezaustavljiv i svojom formom šabački kajakaš je obezbedio vrlo frekventno leto ispunjeno snovima o plasmanu u Pariz. Od ranije poznati učesnik Svetskog prvenstva za mlađe seniore u Italiji koje startuje danas, 6. jula, postao je siguran učesnik i Svetskog seniorskog prvenstva u Duizburgu krajem avgusta. Ovu poziciju je obezbedio pobedama u jednosedima na 500 i 1.000 metara na izbornoj nacionalnoj kontroli. Plasirao se ispred svih u izvanrednoj konkurenciji koju su činili: Zdjelar, Stojišić, Marko Subotić, Kovačević, Brankov klupski drug Mihailo Subotić...

Posebno raduje trijumf u kategoriji K1 1.000 koja će biti olimpijska i u Parizu 2024. godine, te je nadmetanje u Duizburgu prilika da Branko obezbedi Srbiji predstavnika u ovoj kategoriji i na najmasovnijoj svetskoj sportskoj smotri.

-Vrlo sam zadovoljan nastupom u Bačkoj Palanci, posmatrao sam ga kao odličnu probu za Italiju, a postignuto mi je veliki vetar u leđa za naredni period. Ne postoji sportista koji ne sanja o Olimpijskim igrama, ali put do tamo je dug. Treba očuvati dobru formu, konkurencija je izuzetna. Mnogo koraka je ispred mene, moj princip je da je svaki naredni primaran i najvažniji, ali znam da motiva ne može nedostajati – naglašava Branko Lagundžić.

B. Lagundžić (foto: KSS sajt)


Kao što smo pomenuli, pre Nemačke sledi Italija gde neće veslati na 1.000 metara, već u jednosedu i dvosedu na 500 metara. Partner u čamcu dvoseda je Nikola Kovačević.

-Veoma sa zadovoljan kako smo trenirali, verujem i spremni smo obojica maksimalno za takmičenje. Takođe ću nastupiti u jednosedu na 500 metara i mislim da sam i tu takođe veoma dobro spreman i jedva čekam da počnu prve trke. Osećam se dobro i verujem u uspeh. Cilj je naravno A finale i borba za medalje – istakao je Lagundžić za Glas Podrinja.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa