6. jul 2023.6. jul 2023.
Juniorke bez pritiska (foto: RSS sajt)

Juniorke bez pritiska (foto: RSS sajt)

RUKOMET: EVROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Bez pritiska

Pet pripremnig duela. Bez pritiska rezultata u Pitiestiju za Srbiju. Tri rukometašice Medicinara u sastavu. Vasić i Mandić se nametnule kao jedne od oslonaca ekipe Dragana Markova
Juniorke Srbije startuju danas (6. jul) na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Rumunija. U sastavu selektora Markova nalaze se tri rukometašice šabačkog Medicinara: Aleksandra Vasić, Tamara Mandić i Emilija Petrić, sve tri igračice su deo bekovske linije.

U pripremama za Evropsko prvnestvo upravo su se Vasić i Mandić nametnule kao jedne od nosilaca ekipe i prvih aduta reprezentacije u napadu. Kontolni dueli su odigrani protiv Hrvatske dva puta, jednom je bilo bez pobednika, drugi put su slavile rivalke, a generalna proba se dogodila u Rumuniji, na Karpati kupu. Srbija je u sva tri meča imala prednost na poluvremenu, no ostvarila je pobedu u jednom, nad Severnom Makedonijom 30:29, dok su poražene od Švajcarske u finišu 34:32, odnosno Rumunije 33:21. Vasić i Mandić su bile najefikasnije u pobedi, a druga i treća po efikasnosti u porazu od Švajcarske. Među strelce upisivala se i Emilija Petrić.



Srbija je povratnik u A diviziju i ne spada među favorite. Prvenstvo otvara duelom protiv Norveške, potom u petak seledi meč protiv Mađarske, a u nedelju 9. jula rival je Francuska. Dva najbolja tima iz grupe prolaze u narednu fazu.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa