6. jul 2023.6. jul 2023.
Previše nepoznatih u jednačini
FUDBAL: LIGE U SRBIJI

Previše nepoznatih u jednačini

Za sada poznato je 15 učesnika Prve lige za narednu sezonu, ime šesnaeste ekipe nije i biće tek krajem jula. Slučaj Kolubara nema rešenje ni na vidiku. Konačnu odluku će doneti međunarodna instanca krajem jula. Ukoliko bude protiv lazarevačkog tima, crno-zeleni će u niži rang.

Ipak, posebno zanimljivo će biti ako bodovi ostanu na kontu. Najpre je pominjana solucija proširenja lige na 18 klubova, ukidanje plej ofa i plej auta za narednu sezonu, čak se i licitiralo sa imenom 18. kluba. Druga opcija je glasila neparan broj ekipa, 17, što bi značilo upražnjeno mesto u Prvoj ligi.
Na koncu postoji i treća alternativa, nezvanično spominjana, to je da Kolubara sa vraćanjem bodova ostane u Super ligi, te da, kako tabela kaže, u niži rang dođe Radnik iz Surdulice, tim koji je igrao baraž i u njemu izborio opstanak! Sve u svemu, prvi korak će preduzeti Sud za sportsku arbitražu, a zavisno od njihove odluke, na potezu je FSS. Start Super lige je odložen, žreb prova za prva dva ranga takođe .

Poznato je da postoji upražnjeno mesto u Kolubarsko-mačvanskoj zoni nakon odustajanja Kačera iz Belanovice. Ukoliko bude, na tenderu, popunjeno iz Mačvanske okružne lige, otvara se mesto u petom rangu i dodatna tender prilika za ekipe iz tri grupe međuopštinskih liga da ga zauzmu.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa