13. jul 2023.13. jul 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

SVEČARSKI OBELEŽENA KRSNA SLAVA

Petrovdan u Vladimircima u novom ruhu

Na sam Petrovdan uz svečanu liturgiju u hramu Svetih apostola Petra i Pavla usledila je litija a potom rezan slavski kolač ispred opštinskog zdanja uz prisustvo meštana i gostiju
Umiveni prostor etno parka, uz prirodni amfiteatar i primerenu binu bili su novo ruho za veći deo zbivanja u sedmici petrovdanskih dana. Sve je posle večernje službe počelo u predvečerje velikog praznika Svetih apostola Petra i Pavla. Usledila je duodrama „Patrijarh Pavle“ koju su Aleksandar Dunić i Milan Malbaša doneli kao uverljivu besedu o narodskom patrijarhu koji je bio posvećen tronu srpske crkve. Potom je crkveni hor „Sveti Simeon Bogoprimac“ iz Sremskih Karlovaca pobrao simpatije Vladimirčana. Etno park je bio bogom dano mesto za paljenje lila iznad svega za najmlađe a uz brojne sugrađane sve su propratili i čelnici Lokalne samouprave.

Foto: "Glas Podrinja"


Na sam Petrovdan uz svečanu liturgiju u hramu Svetih apostola Petra i Pavla usledila je litija a potom rezan slavski kolač ispred opštinskog zdanja uz prisustvo meštana i gostiju. U porti hrama priređen je i slavski ručak da bi se svečarski dan uramio muzičkim programom na bazenima Vladimirci Fama benda. A već danas u centru pažnje su najmlađi koji od 17 sati priređuju maskenbal a sat kasnije animatori u etno parku za decu priređuju prigodni program da bi od 20 sati usledio petrovdanski turnir u malom fudbalu.

Foto: "Glas Podrinja"


Petak je dan za fudbalski susret veterana svetskog prvaka u fudbalu beogradske Crvene zvezde i domaćina na stadionu Jedinstva. Susret počinje u 18 časova a novi spektakl od 21 časa je koncert Amadeus benda.

Kako priliči predsednik opštine Goran Zarić je uz zahvalnost svima što su došli da uveličaju ovu svečariju poželeo dobro zdravlje i berićet. Najavljujući radno leto kao priliku da se novim umivenim prostorima ulepša život žitelja Opštine Vladimirci i da se neće stati na urađenom sa željom da i narednih leta lice Vladimiraca bude i lepše i ugodnije, zborio je Zarić.



U subotu može se pogledati izložba narodne radinosti od 17 sati a od 19 sati nastupaju u kulturno-umetničkom programu prvo predškolci PU „Suncokreti“ od 19 sati, da bi potom videli učešće osnovaca škola „Žika Popović“ i „Jovan Cvijić“ te Posavotamnavske srednje škole sa Domom učenika. Već tradiocionalno na bini u etno parku nastupiće kulturno-umetnička društva Ćirilo i Metodije iz Busija i KUD „Izvor“ iz Starih Banovaca i folklorna sekcija biblioteke Diša Atić.

Foto: "Glas Podrinja"


Nedelja 16. jul je u znaku novog izdanja već brenda Opštine Vladimirci Gudijade uz narodno veselje. Domašljati su već ispisali stihove o ovoj gastronomskoj manifestaciji uz najavljene brojne učesnike. Biće na toj promenadi i kotlića i pečenih prasadi, pa ko voli nek izvoli pozivaju domaćini na dan gurmana koji počinje u devet sati i uz izložbu domaće radinosti sledi celodnevno druženje kao kruna petrovdanskih dana u varošici dobrog ukusa i prepoznatljivog gostoprimstva.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa