3. avgust 2023.3. avg 2023.
Četvrti u Portugalu: B. Lagundžić (foto: U. P.)

Četvrti u Portugalu: B. Lagundžić (foto: U. P.)

KAJAK: EVROPSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Branko četvrti u Evropi

Medalja ostala blizu, ali forma u usponu. Nijanse odlučivale. Kratak period za različite discipline. Fokus na Svetskom prvenstvu u Duizburgu
Najteža pozicija u sportu je četvrta. Mnogo truda, rada i zalaganja je potrebno da se dođe među četiri najbolja, a onda prepušteni fortuni sportisti se nadaju još jednom koraku. Na dva velika takmičenja šabački kajakaš Branko Lagundžić kroz cilj je prošao četvrti i nijane su odlučivale na stranu rivala. Srećom ima još jedno veliko takmičenje ovog leta, forma je dokazano u usponu i važno je da i sreća vrati svoj dug.

-Veoma težak trenutak za mene, ali i važna lekcija iz koje treba izvući pouke i vratiti se još jači. Dva četvrta mesta nisu prijatna, ali napredujemo i verujem da ću napornim radom sa mojim trenerom ostvarivati još bolje rezultate. Sada sav fokus na Duziburgu – istakao je Branko Lagundžić.
Tri nedelje nakon Svetskog za mlađe seniore, usledilo je Evropsko, u Portugalu. Branko je u kvalifikacijama K1 1.000 ostvario drugo vreme ukupno, ubedljivo prvo u svojoj grupi i izborio direktan plasman u A finale. U odlučujućoj trci bugarski reprezentativac je bio nepune dve sekunde brži u borbi za bronzu. Zlato je u rukama Danca, srebro je osvojio reprezentativac Nemačke. Vreme reprezentativaca Srbije 03:36,533.

U. Pavlović i B. Lagundžić (foto: KSS)


-Jako je teško se oporaviti od ovakva dva takmičenja, ali to je zadatak i za Branka i za mene. Cela sezona je dobra, sve se odvija prema planu, no sreća je ta koja nam okrene leđa. Radimo punom snagom za Duizburg i oba jednoseda u kojima nastupa. Branko je jedan od najmlađih olimpijskih kandidata, biće teško u olimpijskoj K1 1.000 izboriti mesto u Parizu, ali verujemo u uspeh – rekao je trener Uroš Pavlović.

Svetsko seniorsko prvenstvo u Duizburgu je zakazano za period od 23. do 27. avgusta. Disciplina K1 1.000, jedna od dve u kojima vesla je olimpijska.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa