3. avgust 2023.3. avg 2023.
Karasi od Karaiskakisa  do Vladimiraca
VELIKAN FUDBALA U VAROŠICI SPORTA

Karasi od Karaiskakisa do Vladimiraca

Nedavno gostovanje veterana fudbalskog kluba Crvena zvezda u Vladimircima bilo je prilika da popričamo sa legendom nekada velike JU škole fudbala ali i sada majstora u životno poodmaklim letima. Uz Borovnicu Neđu Milosavljevića i brojne znane asove crveno bele mašine, prisećao se Stanislav Karasi fudbalskih dana:

„Bilo je lepo, skoro nestvarno, prvo biti na velelepnoj Marakani i deo legende koja je iznedrila evropskog i svetskog šampiona a Zvezda uvek bila Zvezda. Pamtim naravno Karaiskakis i fanatične grčke navijače i gol odluke u uslovima koje je sada nemoguće porediti, od terena do publike. Ali tada se živelo za fudbal i mečevi čekali kao praznik.

Bila je prilika da fudbalski šmeker kaže koliko je bubamara istinski najlepša sporedna stvar na svetu:

„ Iz igračkih dana to je kao da sanjate san a sada kao veterani iznova doživljavamo brojna prijatna iznenađenja. Od sredina koje važe za istinski fudbalske do manje znanih. Dočekuju nas srdačno a ponekad se po Evropi skoro šokiramo koliko je Zvezda veliko ime. Pa tako smo u Nemačkoj imali priliku da budemo dirnuti što brojem gledalaca, što poštovanjem prema našem klubu.

Bilo je neizbežno i pitanje kakav je utisak o manjim sredinama poput Vladimiraca:

„ Ove pune tribine i poneka majstorija, jer godine čine svoje, razgale naročito u ovakvim sredinama a treće poluvreme u ovim prijateljskim susretima ispuni dušu. Izuzetan prijem i poštovanje na svakom koraku učinili su da se osećamo kao kod svoje kuće. Podelili smo dan druženja i sećanja a verujte da dobro znam da je ovaj kraj iznedrio brojne velikane fudbala i da i sada vrvi od talenata. Ukaže li mi se prilika rado ću opet doći, prepoznatljivim šarmom je zaključio nekada veliki majstor u kopačkama iz sada već bajkovitih dana fudbalske bubamare.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa