31. avgust 2023.31. avg 2023.
Ž. Krajišnik (foto: priv. Fb arhiva)

Ž. Krajišnik (foto: priv. Fb arhiva)

TEKVODNO: EVROPSKO JUNIORSKO

Krajišnik šampion Evrope

Titula prvaka Evrope u juniorskoj kategoriji. Četiri pobede u četiri meča u Talinu. Najava uspeha i na seniorskom nivou. Treća velika medalja za Krajišnika nakon dva svetska odličja
Voli Žarko avgust, a i avgust njega. Mladi šabački tekvondista, kadetski i juniorski vicešampion sveta, postao je ovog vrelog avgusta šampion Evrope!. U kategoriji do 68 kg, na Evropskom prvenstvu u Talinu (Estonija) iskoračio je Žarko Krajišnik i na najviši stepenik osvojivši zvanje najboljeg borca Evrope među juniorima!

Član Tekvondo kluba „Šabac“, prvi nosilac svoje kategorije, nije imao sreće u žrebu. Počeo je pobedom nad rivalom iz Švedske, 2:0. Usledio je najvažniji duel, onaj koji može garantovati medalju, četvrtfinalni. Sjajan meč pružili srpski i tursk reprezentativac i na kraju je slavio Krajišnik 2:1 osiguravši odličje.

U polufinalu je rival dolazio iz susedstva. Benjamin Husić, reprezentativac BiH. Krajišnik je protiv rivala i poznanika slavio 2:0 izborivši finale. Srebro je sigurno, no ovaj put je želeo korak više, a za to je morao da savlada Španca. Finale teško, neizvesno, Žarko bolji i skoncentrisaniji kada je bilo važno i na kraju veliko slavlje uz pobedu 2:1. Osvojeno je zlato!

Ž. Krajišnik i M. Lazić (foto: priv. Fb arhiva)


-Četvrtfinale je bilo presudno. Znao sam ko će mi biti rival. Nisam se dobro osećao u prvoj rundi i delovalo mi je da gubim, međutim čuo sam podršku sa tribina, trener je verovao u mene, spremao taktiku i znao sam da nije šampionski predati se u bilo kom trenutku. Osvežen na pauzi krenuo sam snažnije i uspeo da preokrenem – rekao je novi šampion Evrope.

Uz Žarka je u Estoniji bio trener Miloš Lazić koji kao najvažniju vidi psihološku snagu Krajišnika.

-Znali smo da je žreb težak. U četvrtfinalu i finalu nije dobro počelo, poražen je u prvim rundama, ali iako se nije odvijalo sve od starta kako smo zamislili, nije gubio prisebnost, veru u sebe, već je čekao trenutak da preokrene meč što je i učinio. Preostale dve runde je rešio u svoju korist i pobedio – rekao je Lazić.

Na istom mestu je organizovano i Evropsko seniorsko prvenstvo u olimpijskim kategorija. Uroš Belanović (TK Šabac) je predstavljao, između ostalih Srbiju.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa