31. avgust 2023.31. avg 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Deveta biciklijada

„Biciklom kroz Mačvu 2023“ u nedelju u Bogatiću

Na platou pored zgrade Opštine Bogatić prvi put će se održati i trka guralicama za najmlađe, a učestvovaće deca do pet godina starosti
Deveta tradicionalna biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2023“ biće održana u nedelju, 3. septembra. Predviđena je ruta Bogatić- Klenje- Očage, a vožnja obuhvata dužinu od 35 kilometara. Okupljanje biciklista će biti na parkingu pored zgrade Opštine Bogatić, koja je i pokrovitelj manifestacije. Tu će biti postavljeni štandovi za prijavu učesnika, od osam do 11 sati, nakon čega počinje vožnja, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedeljak. Podršku će ove godine pružiti i poznati glumac Miloš Petrović Trojpec, koji je organizatorima najavio dolazak.

Takmičenja u tri discipline
-Ove godine je malo drugačija organizacija, jer smo, pored sportskog dela i same vožnje, stavili akcenat na druženje biciklista, tako da će se na samom platou pored zgrade Opštine Bogatić prvi put od kada se održava biciklijada održati trka guralicama za najmlađe, a učestvovaće deca do pet godina starosti. Za pobednike u tim disciplinama i najmlađe obezbedili smo nagrade, kao i za ostale takmičare. Nakon trke guralicama, negde oko 11, uputićemo se u tradicionalnu vožnju- istakao je predsednik organizacionog odbora biciklijade Aleksandar Firaunović.

Planirano je da u 12 sati stignu u Očage, gde će u privatnom etno domaćinstvu napraviti pauzu do 15 sati.

-Tamo će svi učesnici moći da se opuste u prijatnom okruženju, uživaju u prirodi i pripremljenoj hrani, tradicionalnim mačvanskim listićima. Za to vreme će biti održana tradicionalna takmičenja u tri discipline, najbrža i najsporija vožnja između čunjeva i vožnja spretnosti. Pobednici će biti proglašeni i dobiti medalje. Očekujemo više od 500 učesnika, svako će dobiti majicu, osveženje, a stariji od 18 godina energetsko piće. Sponzori će deliti grickalice- rekao je Firaunović.

Nagradna igra za najmlađe
Povratak je u 14 sati, a kraj je predviđen dolaskom na mesto okupljanja u 16 sati. Biciklijadu obezbeđuje policijska pratnja i hitna pomoć, kao i jedno vozilo u slučaju kvara na biciklima.

-Pored takmičenja, obezbedili smo dva bicikla capriolo, a u nagradnoj igri mogu da učestvuju mladi do 18 godina, jer smo najsrećniji kad biciklo ode u dečje ruke. Imamo nagrade za najmlađeg, najstarijeg i učesnika iz najudaljenijeg mesta, kao i medalju i paket za najbrojniju porodicu na biciklijadi- dodao je Firaunović.

Pored dece, najbrojniji su učesnici zaljubljenci u dvotočkaše, rekreativci, profesionalci iz Beograda, Obrenovca, Novog Sada, Inđije, Rume, Sremske Mitrovice, kao i Šapca iz kog dođe i pedesetak biciklista. Prošle godine stigli su i iz Bijeljine, a najmlađi učesnik manifestacije imao je svega četiri godine. Ideja organizacionog odbora je da u toku godine nekoliko puta vikendom u manjim grupama na lokalu organizuju vožnje, kao pripremu za glavno sportsko druženje tog tipa u Mačvi i okruženju. Konferenciji za novinare su, ispred organizacije, prisustvovali i Milan Simeunović, Katarina Tovilović i Jelena Ković.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa