21. septembar 2023.21. sep 2023.
Monstrum sa furadanom na slobodi
ŠEST PASA OTROVANO NA HIPODROMU

Monstrum sa furadanom na slobodi

Koliki je nivo svesti onoga ko je ovo uradio jasno je i po tome što nije pomislio da se i neki konj može otrovati, ako mu već psi ništa nisu vredeli. Samo dan kasnije volonteri Prihvatilišta prijavili su da je otrov bačen i u park kod Sokolskog doma. Čuvajte svoje, ali i napuštene životinje. Monstrumi su među nama
Šest umiljatih, pitomih, voljenih pasa, otrovano je pršle sedmice na Šabačkom hipodromu. Jedan od njih bio je vlasnički, a ostalima su brinuli ljudi koji rade na hipodromu.

Mačke koje su tu živele nisu od tada viđene, pa se veruje da su se i one otrovale.

Psi su otrovani furadom, izuzetno otrovnim pesticidom čija prodaja je zabranjena na našem trištu. Koristio se za trovanje glodara i to u strogo kontrolisanim uslovima, zakopavanjem u zemlju, jer u slučaju da se leš otrovanog glodara nađe na površini zemlje otrov bi delovao i dalje, na sve u lancu ishrane.

Psi su otrovani furadom, izuzetno otrovnim pesticidom čija prodaja je zabranjena na našem trištu. Koristio se za trovanje glodara i to u strogo kontrolisanim uslovima


Ovaj otrov odgovoran je što je određeni broj zaštićenih vrsta ptica u našoj zemlji doveden do skorog potpunog istrebljenja. Samo jedan gram dovoljan je da ubije odraslog čoveka.

Po prijavi Udruženja za zaštitu pasa “Pravo na život“ i vlasnika psa, na teren su izašli policija, veterinarski inspektor, zoohigijena.

Koliki je nivo svesti onoga ko je ovo uradio jasno je i po tome što nije pomislio da se i neki konj može otrovati, ako mu već psi ništa nisu vredeli.

Samo dan kasnije volonteri Prihvatilišta prijavili su da je otrov bačen i u park kod Sokolskog doma.

Čuvajte svoje, ali i napuštene životinje. Monstrumi su među nama.

Ukoliko vidite da neko baca otrov prijavite.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa