5. oktobar 2023.5. okt 2023.
artneri projekta:  Bojan Lolić, Corten Art,   Margareta Musić, Elixir fondacija,   Sandra Mićić PU “Naše dete”,   Jelena Spasojević, Mali Atelje   Slobodan Džagić, Rasadnik “Džagić”, Foto: Elixir fondacija

artneri projekta: Bojan Lolić, Corten Art, Margareta Musić, Elixir fondacija, Sandra Mićić PU “Naše dete”, Jelena Spasojević, Mali Atelje Slobodan Džagić, Rasadnik “Džagić”, Foto: Elixir fondacija

Elixir fondacija i PU „Naše dete“ u projektu rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića

Saradnja za bolju budućnost mladih i razvoj lokalne zajednice

„Ovaj projekat je deo sveobuhvatne podrške Elixir fondacije obrazovanju, a kvalitetno obrazovanje predstavlja jedan od prioriteta Konvencije o pravima deteta“, navela je direktorka Elixir fondacije Margareta Musić
Elixir fondacija i PU „Naše dete“ Šabac, u Dečjoj nedelji, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“, počinju saradnju na strateškom projektu rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića sa ciljem daljeg unapređenja uslova rada u predškolskom obrazovanju. Prvi korak je rekonstrukcija dvorišta vrtića „Bajka“, a ugovor o donaciji u holu Upravne zgrade Elixir Group u ponedeljak su potpisale direktorka Elixir fondacije Margareta Musić i direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić. Ukupna vrednost projekta je 3,6 miliona dinara. Radovi počinju u prvoj nedelji oktobra, a završetak se očekuje sredinom novembra.

Podrška kvalitetnom obrazovanju najmlađih, Foto: Elixir fondacija


Podrška kvalitetnom obrazovanju
-Ideja o tome da rekonstruišemo i oplemenimo dvorišta šabačkih vrtića kroz saradnju i sinergiju sa PU „Naše dete“ nastala je na temelju ostvarenja naše vizije- da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj, ali i na temelju istinskog uverenja da oni koji planiraju budućnost moraju čuti glas deteta i osluškivati potrebe dece. Upravo to radimo kroz ovaj projekat.

Cilj nam je da kroz saradnju sa PU „Naše dete“ stvorimo bolje uslove za boravak dece i rad zaposlenih u šabačkim vrtićima. Činjenica da zaposleni Predškolske ustanove svakodnevno brinu o 3.600 mališana najbolje ilustruje ozbiljnost posla koji rade. U želji da im budemo podrška u tom poslu, pokrenuli smo ovaj projekat kojem se jako radujemo. Ovaj projekat je deo sveobuhvatne podrške Elixir fondacije obrazovanju, čime dajemo doprinos ostvarenju cilja 4 Agende 2030 UN, a podsećamo i da kvalitetno obrazovanje predstavlja jedan od prioriteta Konvencije o pravima deteta. Posebna vrednost ovog projekta su mladi, preduzetni, Šapčanke i Šapčani, koji će biti uključeni u njegovu realizaciju- navela je Margareta Musić.

Posebna vrednost saradnje i projekta su mladi Šapčani i Šapčanke, Foto: Elixir fondacija


Vrtić „Bajka“ na Triangli otvoren je 2011. godine i ima više od 260 dece i oko 30 zaposlenih. U ovom vrtiću biće uređena zelena površina, postavljene sprave za igru i rekreaciju dece, a kroz radionicu sa njima muralom će biti oslikan i deo ograde.

Za dobre odnose u lokalnoj zajednici potrebno je inicirati saradnju, ali i prihvatiti inicijativu koja doprinosi dobrobiti dece i unapređenju kvaliteta rada, istakla je Sandra Mićić.

-To je jedan od načina da i mi koji radimo sa decom i čitavo društvo razvijamo i gradimo svest o značaju ranog razvoja i važnosti ulaganja u njega. Vrtić „Bajka“ u opremljenom prostoru centra za roditelje ima kutak u kome se realizuju programi posvećeni upravo roditeljima i u tim prostorijama naši zaposleni i stručna lica pružaju podršku roditeljima. Ovde su sa nama saradnici iz različitih delatnosti sa kojima smo već zajedno realizovali neke projekte i to je razlog više da u ovaj projekat uđemo sa još većim zadovoljstvom. Uređenje zajedničkih prostora u dvorištu vrtića, a i u čitavom naselju, podstiče zajedničku igru, a i druženje sve dece. Zadovoljstvo je biti deo ovog projekta. Otvorenog srca krećemo u realizaciju aktivnosti i preuzimamo odgovornost za njegovu održivost- rekla je direktorka PU „Naše dete“.

Elixir fondacija i PU „Naše dete“ Šabac, u Dečjoj nedelji, koja se ove godine obeležava pod sloganom
„Veliko srce dece Srbije“, počinju saradnju na strateškom projektu rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića


Foto: Elixir fondacija


Partnerstvo sa lokalnim preduzetnicima i firmama
Projekat ima za cilj i podršku i partnerstvo sa lokalnim preduzetnicima i firmama, koje će biti angažovane na izvođenju radova. Tako će dečje igralište i sprave koje doprinose pravilnom razvoju dece postaviti Corten Art, u čije ime je govorio vlasnik Bojan Lolić.

Foto: Elixir fondacija


-Veliko mi je zadovoljstvo što sam ispred firme na ovom mestu i što ćemo zajedno sa našim partnerima uraditi lepo dečije igralište. Mi smo jedno takvo igralište koje se izuzetno pokazalo donirali vrtiću „Pčelica“. Vrtić „Bajka“ je ograničen prostorom u dvorištu, tako da je to veliki zadatak za nas i inženjere, da u 45 kvadrata smestimo igralište koje će biti u formi poligona i da se na tom igralištu igra oko 20 dece. Zahvalan sam Elixir fondaciji što nam je ukazala poverenje i apelujem na šabačke firme da društveno odgovorno poslovanje uključe u program i pomognu lokalnoj zajednici koliko su u mogućnosti- naveo je Lolić.

Foto: Elixir fondacija


Mural će sa mališanima ovog vrtića oslikati Umetničko- obrazovni atelje „Mali Atelje“ Jelene Spasojević, koja je saradnju sa Elixirom započela pre dve godine oslikavanjem dva murala u prostorijama kompanije.

Foto: Elixir fondacija


-Zahvalna sam Elixiru što prepoznaje mlade, preduzetne ljude, koji su radi da doprinesu našoj zajednici. Jako se radujem što ćemo oplemeniti prostor na obostrano zadovoljstvo. Oslikaću mural površine 20 metara kvadratnih u dvorištu vrtića. Izrada idejnog rešenja je u toku, tako da ćemo do kraja nedelje krenuti u realizaciju murala. U toku procesa izrade ćemo organizovati radionicu zajedno sa decom iz vrtića- poručila je Spasojevićeva.

Zasađeno drvo fotinije u dvorištu ispred upravne zgrade Elixira, Foto: Elixir fondacija


Zelene površine urediće Rasadnik „Džagić“, ispred kojeg se obratio Slobodan Džagić, istakavši da mu je posebno drago što će vrtić urediti za nove mlade generacije, koje će imati priliku da u njemu uživaju. Svoje stvaralaštvo mališani ovog vrtića predstavili su i na izložbi koja je priređena u holu upravne zgrade Elixir Group-a. Deca su uveličala program recitacijama i muzikom. Po završetku, zajedno su zasadili fotinije u dvorištu ispred Upravne zgrade Elixira. Nastavak projekta planiran je za proleće sledeće godine, kada će novi izgled dobiti dvorišta vrtića „Snežana“ i „Poletarac“. Elixir fondacija osnovana je 2020. godine sa ciljem podrške održivom razvoju lokalnih zajednica, a u proteklom periodu za podršku više od 200 projekata i inicijativa donirano je više od dva miliona evra.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa