5. oktobar 2023.5. okt 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

JOŠ JEDNA BEBA BILA NESTRPLjIVA

Dečak došao na svet u „Maksi taksiju“

Jedan dečak ugledao je svetlost dana u ponedeljak rano ujutru u vozilu “Maksi taksija“. Informaciju smo dobili zahvaljujući našim čitaocima, a potvrdu smo dobili i lično od vozača Milana Savića, koji skromno kaže da je “samo vozio“.

-Bio sam noćas dežurni i oko 5.20 me pozvao putnik kog sam već ranije vozio. Pitao je da li mogu iz Petlovače da prevezem njega i suprugu u Sremsku Mitrovicu. Krenuo sam po njih, a putnik je zvao da proveri gde se nalazim i tek tada mi rekao da žena treba da se porodi. Kamioni su već bili na tom delu puta i nisam mogao mnogo brzo da vozim. Kada sam stigao njih dvoje su ušli u auto i već po samom polasku žena je počela da vrišti. Nekoliko puta su menjali odluku da li da idu u Sremski Mitrovicu, gde su prijavljeni, ili u Šabac koji je bliži, ali na kraju sam ih ubedio da ih vozim u Šabac. Usput sam zvao šabačku hitnu pomoć, ukoliko imaju neku ekipu na terenu na tom delu da krenu u susret, ali nisu imali, tako da smo se dogovorili da čekaju ispred svoje službe. Govorio sam ženi da diše smireno i ravnomerno. Negde između Duvaništa i Lipolista muž je rekao da je beba krenula, priča Milan Savić.


Ekipa hitne pomoći po dogovoru je čekala ispred službe. Bebu su preuzele dr Olivera Pantelić i sestra Snežana Simić. Presekle su pupčanu vrpcu, a potom ih je Milan sve zajedno prevezao do urgentnog prijema, gde su dalje preuzeli brigu o majci i bebi.

Milan je od svoje firme dobio slobodan dan. Mnogi su ga zvali da mu čestitaju na pribranosti, a ima i onih koji ga u šali nazivaju babicom.

Saznajemo da se i beba i majka osećaju odlično.

Tokom prethodnih par godina bilo je nekoliko slučajeva da se majke porode pre nego što stignu u porodilište, ali to se uglavnom događalo u sanitetu, nikada u taksiju.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa