Info

12. oktobar 2023.12. okt 2023.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„KO TE JURI“ IZAZOV

Tamara sakupljala kilometre za Lenku

Ukupno sedam timova, sa 175 trkača, učestvuje u izazovu, a na kraju se prodaju sakupljeni kilometri Prikupljeno je ukupno 50.215 kilometara, što iznosi 502.150 dinara. Do sada je prodato oko 18.500 kilometara
Šapčanka Tamara Šašić jedan je od kapitena timova koji učestvuju u izazovu “Ko te juri“ (KTJ). KTJ čini grupa sportista koji trče, treniraju i takmiče se, a prikupljene kilometra prodaju u humanitarne svrhe. Na ovaj način od početka godine prikupili su po pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević i dečaka Danila Balaća. Tokom septembra novac je sakupljan za malu Lenku Anđelković.

Ukupno sedam timova, sa 175 trkača, učestvuje u izazovu, a na kraju se prodaju sakupljeni kilometri. Najuspešniji je tim koji koji do kraja meseca istrči najviše kilometara. Pored rekreativaca iz Srbije u izazovu učestvuju i takmičari iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
“Glas Podrinja“ je o Tamari, inače pripadnici Granične policije, pisao u više navrata. Šapčanima je poznata i kao neko ko leti trči u 5 ujutru, a motivisala je i neke sugrađane da joj se pridruže.

-Sjajne ljude koji ovo organizuju već sam poznavala sa raznih trka koje trčimo. Učestvovala sam u prethodna dva izazova nakon čega sam pozvana da budem i kapiten jedne ekipe. Svakodnevno se trudim da svoju ljubav prema trčanju prenesem na druge i da ih motivišem, a ovo je još jedan korak dalje samim tim što upravo kroz tu ljubav imam mogućnost da nekome pomognem svakim korakom. Osećaj je neopisiv, kaže Tamara.

Foto: Privatna arhiva


Akcija je u skladu sa ciljevima koje Tamara i njen kolega iz škole trčanja Fury runners Marko promovišu – ljubav prema trčanju i motivisanje ljudi.

Prikupljeno je ukupno 50.215 kilometara, što iznosi 502.150 dinara. Do sada je prodato oko 18.500 kilometara. Zainteresovani kilometre mogu otkupiti na Instagram stranici KTJ Club.

Lenka Anđelković rođena je 2020. godine. Zbog komplikacija na porođaju ostala je bez kiseonika, nakon čega joj je ustanovljeno kašnjenje u psihomotornom razvoju, kao i hipotonija i hipertonija pojedinih grupa mišića. Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za kraniosakralne terapije, hipoterapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, laboratorijske usluge, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Lenku Anđelković možete poslati SMS: 1162 na 3030 ili uplatu izvršiti direktno:
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248359-45
Devizni račun: 160-6000001248569-94


Naredni izazov, za neko drugo dete, organizovaće se u januaru.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa